Nieuws

Speciale avond met Oostenrijkse topwijnen bij l’Atelier

Restaurant l’Atelier in Gulpen houdt 26 januari een bijzondere avond waarbij Oostenrijkse topwijnen in de schijnwerpers staan. Daarbij wordt een speciaal menu geserveerd.

Het gaat om wijnen van wijnhandelaar Mario Tertschnig. De wijnen zijn afkomstig uit Wachau, de misschien wel meest prestigieuze wijnregio van Oostenrijk. Het gaat om wijnen uit de topjaargang 2015.

Mario Tertschnig
De wijnen die geserveerd worden zijn onder andere van F.X. Picler, Emmerich Knoll, Mathias Hirtzberger, Prager en Veyder-Malbert. Chef-kok Hans Kinkartz van l’Atelier serveert er afgestemde gerechten bij.

De wijn-spijsavond bevat een aperitief, een 4-gangendiner plus 3-gangenamuses, tafelwater, koffie en digestief. Voor een all-in prijs van 149 euro per persoon. Dat is dus inclusief de wijnen van Mario Tertschnig.

Hans en Ellen Kinkartz
Deze Oostenrijker woont sinds 2003 in Nederland en heeft zijn bedrijf gevestigd in Maastricht. Van 2003 tot 2007 werkte Tertschnig bij Chateau Sint Gerlach in Valkenburg. Daarna stapte hij over naar de wijnhandel en handelt hij vooral in wijnen uit zijn vaderland Oostenrijk.

JRE Nederland
Restaurant l’Atelier is gevestigd in het centrum van het Zuid-Limburgse plaatsje Gulpen. Het restaurant wordt gerund door Hans en Ellen Kinkartz. Sinds begin dit jaar is l’Atelier aangesloten bij restaurantvereniging JRE Nederland. Wie aan wil schuiven, kan reserveren via restaurant l’Atelier of Mario Tertschnig.

Vorig artikel

Cees Helder even terug in Amsterdam met driegangenmenu

Volgend artikel

Video: Syrco Bakker over Pure C en zijn signatuur

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.