Nieuws

Prijzen voor restaurants Ledeboer, Cèpes en Basiliek

JRE-Nederland heeft prijzen uitgereikt onder haar leden. Yornie van Dijk van Basiliek in Harderwijk is uitgeroepen tot Chef van het Jaar, Liset Bom van Cèpes in Otterlo ontving de award die hoort bij de titel Gastvrouw van het Jaar en Ledeboer in Almelo mag zich Restaurant van het Jaar noemen.

De festiviteiten van de restaurantvereniging waren onderdeel van het Eindejaarsdiner, dit jaar georganiseerd door De Beejekurf in Venray.

Yornie van Dijk

Yornie van Dijk timmert bij en met Basiliek in Harderwijk hard aan de weg. Sinds de overname in 2022 rijgt hij de successen aaneen. Zo benoemde Gault&Millau hem tot New Chef on the Block 2023 en won hij The Discovery Award Nederland van We’re Smart Green Guide.

Michelin

Door Michelin werd hij niet alleen benoemd tot Young Chef van 2023, maar ontving hij tevens een ster. Nu gevolgd door de titel Chef van het Jaar bij JRE-Nederland.

Liset Bom

Ook Liset kan terugkijken op een zakelijk succesvol jaar. Met haar broer Jasper nam ze familiebedrijf hotel De Sterrenberg en restaurant Cèpes in Otterlo over en niet veel later wonnen ze de vakprijs Misset Horeca Dutch Hotel Award.

Verbouwing

De verbouwing waarmee de onderneming naar een hoger plan werd getild, heeft daarbij ongetwijfeld een rol gespeeld.

De kamers, het restaurant, de gerechten, de (alcoholvrije) wijnen en de beleving voor de gast zijn aangepakt. Nu gevolgd door een award, waarvoor haar collega’s van JRE-Nederland op haar hebben gestemd.

Rick Blanken

Rick Blanken laat eveneens van zich horen met Ledeboer in Almelo. Vanaf de start in 2017 werkt hij in het restaurant als chef en bedrijfsleider. Drie jaar later werd hij mede-eigenaar en sinds juli is de eetgelegenheid volledig van hem.

Zijn doel: zowel Almelo als de regio Twente gastronomisch beter op de kaart zetten. De titel JRE-restaurant van het Jaar helpt hem daar vast bij.

Lees ook:
Met strippenkaart omgeving ontdekken bij De Sterrenberg
Ledeboer Almelo nu van chef Rick: ‘Jongensdroom’
Yornie van Dijk over Basiliek Harderwijk: ‘Vis uit IJsselmeer op kaart’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

De Augurkenkoning: ‘Succes ver, ver, ver boven verwachting’

Volgend artikel

Culinaire verjonging bij Carlton Oasis Spijkenisse met ROAM en Desert Inn Pub

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.