Nieuws

‘No waste cocktail en bite pairing’ bij Bluespoon Amsterdam

Een mooi initiatief van barmanager Martin Eisma en chef Sander Bierenbroodspot van Bluespoon Restaurant & Bar in Amsterdam. Iedere maand kiezen ze één ingrediënt dat normaal gesproken overblijft in de keuken en maken ze hiervan een cocktail-spijscombinatie, die vervolgens een maand wordt geserveerd.

Close the loop is de werktitel van het initiatief van Martin Eisma en Sander Bierenbroodspot van Bluespoon Restaurant & Bar in Amsterdam.

Cocktail en spijs
De barmanager en chef hebben een initiatief ontwikkeld waarmee het verspillen van ingrediënten wordt tegengegaan. Iedere maand kiezen ze één ingrediënt dat normaal gesproken overblijft in de keuken. Martin creëert hiermee vervolgens een spectaculaire cocktail en Sander maakt hier een passend gerechtje bij.

Prinsengracht
Deze ‘no waste cocktail and bite pairing’ wordt gedurende een maand geserveerd in Bluespoon Restaurant & Bar aan de Prinsengracht.

Bloody Mary
Op 6 december wordt de cocktail van die maand geïntroduceerd. Een Bloody Mary die wordt gemaakt van de overgebleven bieten van Sanders signature dish. Sander serveert er een ‘bieterbal’ met gekonfijte duif, saliemayonaise en gereduceerd sap van rode kool bij.

Vorig artikel

Hotel Kimpton Rotterdam in voormalig postkantoor Coolsingel

Volgend artikel

Jonnie Boer, Onno Kokmeijer en Jacob Jan Boerma in mondiale top 100

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.