Advertorial

Nieuwe uitstraling voor restaurant Avant-Garde Van Groeninge in Eindhoven

Videotorial – Restaurant Avant-Garde Van Groeninge in Eindhoven heeft afgelopen zomer een opfrisbeurt gehad. Het met één Michelinster bekroonde restaurant van Johan van Groeninge heeft voor andere kleuren gekozen en nieuwe moderne kunst waardoor het geheel een geheel andere uitstraling heeft gekregen.

Sinds kort is het restaurant weer geopend en wat bij binnenkomst direct opvalt, is de kleurstelling. ‘Veertien jaar geleden was het grijs en paars, daarna tijdens ons tienjarig jubileum hebben we gekozen voor tinten groen. Nu hebben we gekozen voor grijs en zwart. Het geeft het restaurant een stoerder en moderner aanblik’, licht eigenaar Johan van Groeninge de veranderingen toe.

‘Alle muren in het restaurant zijn opnieuw geschilderd, van het toilet tot de hal naar de bestuurskamer van PSV. Het is allemaal opgefrist. Verder zijn de plantenbakken veranderd en staat er een nieuwe middentafel in het restaurant’, vult dochter Chantal Elias-Van Groeninge aan.

Zhuang Hong Yi
Johan van Groeninge, die gek is op moderne kunst, heeft nieuwe kunstwerken aangeschaft. Bijzonder is het kunstwerk van de Chinese kunstenaar Zhuang Hong Yi die een muurobject met rijstpapier heeft gemaakt. Door de kleurschakeringen verandert het kunstwerk bij het voorbij lopen van kleur.

Niet alleen het interieur is opgefrist. Ook zijn er personele mutaties die ervoor zorgen dat er een frisse wind waait door het restaurant. Het keukenteam, dat onder leiding staat van Johan van Groeninge en zijn vaste chef , moet dat zijn Aswin van Dongen, is versterkt met drie leerling-koks. Daarnaast zijn Maikel Ginsheumer als sommelier en Monique Rombouts als gastvrouw/maître aangetrokken.

Les Patrons Cuisiniers
Restaurant Avant-Garde Van Groeninge is voor diner geopend van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 18.00 uur. Lunch is van dinsdag tot en met vrijdag vanaf 12.00. Het restaurant, gevestigd in het Philips-stadion, beschikt over voldoende parkeerplaatsen, die ook nog eens gratis zijn. De eetgelegenheid is al jaren in het bezit van een Michelinster en is aangesloten bij restaurantvereniging Les Patrons Cuisiniers.

Deze video is gemaakt in opdracht van Restaurant Avant-Garde Van Groeninge.

Vorig artikel

Rogier Braakman over Sandton Hotels en Pillows (3/3)

Volgend artikel

Jouw vraag over ChefsRevolution in de vlog van ChefsFriends

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.