Advertorial

Drie tips voor het organiseren van een culinaire fietstocht

Advertorial – Ben je een liefhebber van fietsen en lekker eten? Dan is een culinaire fietstocht misschien wel iets voor jou! Combineer het beste van beide werelden en kijk wat bij jou in de stad nu eigenlijk allemaal te beleven is.

Niet voor niets is dit vaak de perfecte activiteit als het gaat om een personeelsfeestje of buurtfeest. Want laten we eerlijk zijn, het liefst willen we gewoon lekker met een hapje en een drankje ergens met wat muziek op de achtergrond zitten met z’n allen, toch?

Omdat het organiseren van zo’n uitje best wat uitdagingen met zich mee kan brengen, hebben wij een aantal handige tips voor je.

Zorg voor de juiste route

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar de juiste route kan een middagje fietsen maken of breken. De meesten zijn namelijk vaak niet heel sportief en vinden een uur of twee fietsen wel meer dan voldoende.

Zorg er daarom dus ook voor dat je bijvoorbeeld eerst een stuk gaat fietsen om vervolgens ergens te gaan pauzeren, zodat iedereen onder het genot van het eerste hapje en drankje kan kletsen met elkaar.

Het enige waar je wel even rekening mee moet houden, is of je dit allemaal zelf gaat regelen of dit lekker uitbesteed aan een cateraar. Ons advies is om voor het laatste te kiezen, zodat je in ieder geval zelf nergens naar hoeft te kijken.

Belangrijk is wel dat je vooraf even kijkt of iedereen beschikt over een goede fiets. Stel dat jij net een nieuwe e-bike bij Amslod hebt gekocht, dan is het niet handig om je collega’s of buren op een ‘caféracer’ mee te laten fietsen. De kans dat ze dan achterop raken, is vrij groot. Beter is het dan om een aantal fietsen te huren, zodat iedereen een e-bike heeft.

Zorg voor voldoende tijd

Tijdens het fietsen wil je natuurlijk niet op de klok hoeven te kijken. Handig is daarom ook om ruim de tijd te nemen, bijvoorbeeld voor de tussenstops waar jullie een hapje gaan eten en drinken.

Plan voldoende tijd in voor iedere stop. Neem de tijd om te proeven, te ontdekken en te genieten van al het lekkers en natuurlijk ook om te kletsen met de rest. Dit betekent ook dat je wat flexibiliteit moet inbouwen in je planning, zodat je niet gehaast van de ene naar de andere plek hoeft te fietsen.

Handig is om bijvoorbeeld een minuut of 20 speling te houden, zodat het rustig even iets uit kan lopen als het ergens onverhoopt toch gezelliger is.

Sluit af met een barbecue

Wat is er nu leuker dan jullie fietstocht af te sluiten met een volledig verzorgde barbecue? Dit kun je bij iemand thuis laten regelen, maar ook ergens bij een restaurant bijvoorbeeld.

Vaak zijn er genoeg cateraars die je zoiets kunnen aanbieden en je zelfs volledig kunnen ontzien. Dat houdt dus in dat niet alleen het eten voor je geregeld wordt, maar ook alle andere zaken, zoals drinken, bestek, servies en eventueel zelfs de muziek.

Vorig artikel

Zeeuwsche Zoute ontvangt biologisch Skal-certificaat

Volgend artikel

Bonbon met brood dankzij ijsje bij Alain Ducasse

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.