Nieuws

Metamorfose voor restaurant De Koetsier in Boxtel

De Koetsier in Boxtel begint 2024 met een nieuwe en frisse look. Eigenaren Ayesta van Hoek en Martijn Coenen vonden het na bijna vijf jaar tijd het restaurant een upgrade te geven. ‘Het culinaire niveau is de afgelopen jaren flink gestegen en daarbij hoort een eigentijds chic interieur.’

De metamorfose van de eetgelegenheid aan de Eindhovenseweg in Boxtel heeft plaatsgevonden na de feestdagen. Na een testweekeinde en het zetten van de puntjes op de i, is het sinds deze week regulier geopend.

Culinaire gidsen

Volgens het echtpaar – Ayesta is de chef en Martijn de sommelier – was de upgrade nodig. ‘Het culinaire niveau is de afgelopen jaren flink gestegen en bij een culinaire fijne beleving hoort ook een eigentijd chic interieur’, aldus de twee.

‘De culinaire gidsen van Nederland waarderen wat we op het bord doen, daar sluiten het interieur en de complete beleving nu op aan.’

Koninklijk blauw

De twee noemen het interieur chic met koninklijk blauw en gouden accenten. Daarbij een speciaal ontworpen bar met een blad van gebruikte wijnkisten en een knusse lounge in de opkamer voor een mooi glas champagne of een heerlijk afzakkertje na een fijne maaltijd. ‘Na een tijdje tafelen valt zelfs de Nachtwacht op die in de schouw is geplaatst.’

Meer aandacht voor wijn

Omdat een centrale bar met wijnklimaatkasten is gerealiseerd, komt de nadruk nog iets meer te liggen op wijn. ‘De passie van Martijn. We gaan zelfs iedere eerste zondag van de maand open voor een lazy wine Sunday.’

Lees ook:
Ayesta van Hoek: ‘Bij bloed trakteren op tompoucen’
In deze keukens hebben vrouwen het voor het zeggen
De Koetsier, Alma en Goyvaerts krijgen plek in Michelingids

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Zo zet Geert-Jan Vaartjes Friesland culinair op de kaart

Volgend artikel

De veelzijdigheid van skrei-kabeljauw, inclusief recept

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.