Nieuws

Karels restaurant hotel van start in Braamt: ‘Hoog niveau, wel toegankelijk’

Layla en Paskal Karels zijn in Braamt begonnen aan hun horeca-avontuur. De zaak die voorheen bekendstond als Mezzo, heet nu Karels restaurant hotel. ‘We willen gerechten en wijnen serveren op hoog niveau, maar wel toegankelijk zijn’, vertelt Layla over de plannen. ‘We hebben zeven kamers en zijn de hele dag geopend.’

Voor de nieuwe eigenaren komt een ondernemerswens uit. ‘We waren al een paar jaar op zoek. Vorig jaar hebben we een horeca-adviseur in de arm genomen en die wees ons op deze mogelijkheid.’

Kamers en restaurant
Hoewel het paar in eerste instantie geen ambities had buiten de Randstad, waren Layla en Paskal na hun bezoek aan Braamt verkocht. ‘De locatie is fantastisch, aan de rand van het bos, en voldeed aan onze wensen. We wilden graag minimaal vijf hotelkamers en binnen in het restaurant evenveel plekken als buiten.’

Afgelopen zaterdag mochten ze met toestemming van de burgemeester mensen ontvangen om de opening te vieren. ‘Dat was heerlijk. Er waren veel vaste gasten en die reageerden allemaal enthousiast. We hebben zelfs al reserveringen staan voor na de lockdown. Tot die tijd doen we takeaway.’

Verwenontbijt
Karels wordt als hotel en als restaurant in de markt gezet. ‘We hebben zeven kamers, die we allemaal geschilderd hebben en hebben voorzien van nieuw behang. Op de lange termijn is de ambitie om de badkamers te vervangen.’

Het restaurant en – straks – terras zijn de hele dag geopend. ‘Beginnen met een verwenontbijt en verder ook koffie met patisserie uit eigen keuken, lunch, borrel en diner. We gaan voor een hoog niveau, maar willen wel toegankelijk blijven. Dat betekent een borrelkaart met charcuterie en kazen, maar ook kaviaar en Hollandse garnalenkroketten naar eigen recept van Paskal.’

Sterrenzaken
Op de tafels gestreken linnen, zo vertelt Layla. ‘Omdat dit past bij de omgeving en de stijl van het pand. Het restaurant – 40 couverts – bestaat uit drie delen, de zogeheten landkamer hebben we lichter gemaakt en dat moet straks ook de stijl worden in de andere ruimtes.’

Paskal werkte in diverse sterrenzaken en was de afgelopen jaar in dienst van het koninklijk huis. ‘Er komt een keuzemenu van zes gangen met bij iedere gang een keuze tussen vlees, vis of vegetarisch. Dat laatste krijgt bij ons extra aandacht.’

Wijnen
Op de wijnkaart is veel aandacht voor de zogeheten oude wereld, een specialiteit van Layla. ‘Het assortiment beslaat twaalf pagina’s, met daarop zoveel mogelijk wijnen van huizen die we zelf hebben bezocht. Uiteraard hebben we ook een arrangement, en ik vind het belangrijk om een goede keuze alcoholvrij te hebben. Denk aan mocktails en sappen met tannine.’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Kapellerput in Heeze verbouwt keuken

Volgend artikel

Koken als een pro met de krachtige CHEF-X thermoblender

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.