Nieuws

Kapellerput in Heeze verbouwt keuken

Kapellerput in Heeze staat aan de vooravond van een grote verbouwing. Vanaf half februari vindt er een grootscheepse renovatie plaats van de keuken. Alles gaat eruit, inclusief de oude kozijnen, en de keuken gaat over van gas naar elektrisch.

Directeur-eigenaar Rik Hüsken van Kapellerput laat weten dat de bijna 20 jaar oude keuken aan vervanging toe is. ‘Mede ingegeven door de ontwikkeling van het bedrijf. We verschuiven van de puur zakelijke markt naar een mix van zakelijke meetings en vrijetijdsmarkt’, aldus Hüsken, die laat weten dat de streefdatum voor de ingebruikname van de nieuwe keuken 7 maart is.

Hüsken: ‘Alles gaat eruit, inclusief de oude kozijnen met enkel glas. Van vloer tot plafond, en alles wat ertussen zit wordt vernieuwd. We gaan van gas naar vrijwel alleen elektrische apparatuur, inductie dus. Door de krapte van de arbeidsmarkt willen we onze geschoolde koks vooral inzetten op momenten waar ze gevraagd worden’.

Kaban
De keukenrenovatie maakt onderdeel uit van een groter plan. Kapellerput is een meer divers bedrijf geworden de laatste jaren, en mikt op verschillende doelgroepen en segmenten. ‘We zijn boekbaar voor individuele hotelgasten, maar ook voor zakelijke arrangementen en meetings’, aldus Hüsken.

Naast een keukenrenovatie staat verder dit jaar nog een terrasupgrade op het programma. In 2018 is het restaurant verbouwd. Door de verandering aan de voorkant, is het nu de beurt aan de achterkant van het restaurant, de keuken dus.

Kapellerput is een landgoed in het buitengebied van Heeze, niet ver van Eindhoven. Het bedrijf staat bekend om de eigentijdse, sfeervolle ruimtes – zoals de boomhut Kaban – waarbij gedurfde details en kunstwerken spraakmakend zijn. Het bedrijf telt bijna 100 hotelkamers en een restaurant genaamd Cambium.

Lees ook:
Tien jaar boomhut Kaban: genieten op grote hoogte

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Nieuwe keuken voor Carelshaven in Delden

Volgend artikel

Karels restaurant hotel van start in Braamt: ‘Hoog niveau, wel toegankelijk’

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.