Nieuws

Hotel Arena Amsterdam opent café-restaurant PARK

Hotel Arena in Amsterdam heeft PARK geopend. Het nieuwe café-restaurant is een plek om puur te genieten van de ruimtelijkheid die de natuur biedt, zonder de hoofdstad te verlaten. De open ruimte is verdeeld in een intieme zithoek, een sfeervolle bistro en een restaurant met tafellinnen.

PARK ligt midden in Amsterdam, maar voelt als buiten, zo kondigt Hotel Arena het nieuwe café-restaurant aan.

Inspirerend en ongedwongen
‘Het is een hide-away aan de rand van het centrum waar je de dag begint, spijbelt in de middagzon, nog een uurtje doorwerkt, bij vrienden aanschuift, lang blijft hangen en steeds weer terugkomt.’

Binnen is de sfeer ‘inspirerend en ongedwongen’ en brengt PARK internationale klassiekers in een lichte en ongecompliceerde stijl terug naar hun oorspronkelijke vorm.

Rijksmonument
‘Het duurde langer, het werd mooier’, aldus algemeen directeur en eigenaar Paul Hermanides. ‘Met een Rijksmonument als Hotel Arena moet je zorgvuldig omgaan, dat kost meer tijd.’

Bistro
PARK heeft plek voor elk moment en elke mood. De open ruimte van het café-restaurant is verdeeld in een intieme zithoek, een sfeervolle bistro en een restaurant met tafellinnen. Het grote terras ligt praktisch in het Oosterpark.

Interieur
In het interieur is gekozen voor aardse tonen, natuurlijke materialen en veel groene planten. Een weerspiegeling van het park dat door de glazen buitenwand overal aanwezig is.

Capaciteit
De drie verschillende onderdelen bieden gezamenlijk plaats aan 180 personen. Het grote terras dat L-vormig om PARK heeft ligt, doet de capaciteit toenemen tot meer dan 350 personen.

Gerechten
De geserveerde gerechten zijn veelal Italiaans en Frans. ‘Puur, eerlijk en krachtig, geïnspireerd op de smaak van het seizoen.’

Dranken
Op de drankenkaart heeft ‘ieder moment van de dag zijn eigen specialiteit’: koffie, thee, (speciaal)bieren, wijnen of cocktails. Onder andere meer dan dertig wijnen uit de Oude Wereld, waarvan acht open flessen.

Verbouwing
De opening van PARK betekent voor Hotel Arena de afsluiting van het eerste deel van een grootschalige verbouwing.

Vorig artikel

Eindejaarsspecial all-in bij restaurant De Leuf in Ubachsberg

Volgend artikel

Blog Bourgondisch Lifestyle: De Nederlandse Kaasplank

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.