Nieuws

Geniet op Ibiza van menu van Nederlandse sterrenchef

Vier door Michelin bekroonde chefs koken van dinsdag 8 tot en met zondag 27 september in een pop-up restaurant op het Spaanse eiland Ibiza. Mooie pr voor de topgastronomie in ons land en jij als food- en travelliefhebber kunt vanaf vandaag een plekje aan tafel reserveren bij dit Nederlandse initiatief.

Société Anonyme’, zoals het pop-up restaurant heet, is een in 2015 opgericht idee van Diana Pattiselanno. Zij is voormalig directeur van RTL Productions en was in die functie nauw betrokken bij onder andere de kookprogramma’s Topchef en Over de Kook.

Michelin
Nadat ze bij de televisiezender vertrok, koos ze ervoor om de wereld rond te reizen. Tijdens haar tocht door Australië ontstond het idee: geweldig eten op prachtige plekken.

‘Op (vakantie)eilanden is eten op Michelinsterrenniveau nog zeldzaam’, zo legt ze uit aan ChefsFriends.nl. ‘En als het er al is, dan ligt de nadruk voornamelijk op groot entertainment. Bij ons zal het gaan om fantastisch dineren.’

Internationaal
Het eerste eiland dat wordt aangedaan is Ibiza en Nederlandse chefs hebben de primeur. ‘Dat heeft inderdaad te maken met het feit dat ik Nederlander ben. We willen uiteindelijk gaan werken met alle toppers in ons land, en ook internationale chefs, maar we trappen af met vier patrons.’

Pop-up restaurant
Van dinsdag 8 tot en met zondag 27 september wordt de keuken van het pop-up restaurant bestierd door (achtereenvolgens) Ron Blaauw van onder andere Ron Gastrobar in Amsterdam (een Michelinster), Edwin Vinke van De Kromme Watergang in Hoofdplaat (twee Michelinsterren), Erik van Loo van Parkheuvel in Rotterdam (twee Michelinsterren) en Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen (twee Michelinsterren).

‘We gebruiken geen bestaande restaurants, maar bouwen onze eigen eetgelegenheid op bijzondere locaties’, aldus de initiatiefnemer. ‘En als het evenement afgelopen is, breken we die ook weer af.’

Reserveren
Reserveren kan vanaf vandaag. Voor 250 euro per couvert kun je in september genieten van een exclusief tasting menu van jouw favoriete chef op een bijzonder eiland en in een bijzonder restaurant.

Dat bedrag is inclusief een door de chef samengesteld drankenarrangement, maar exclusief de reis naar Ibiza.

Diana Pattiselano laat weten dat Société Anonyme dat laatste wel kan faciliteren. ‘Wij zijn geen reisbureau, maar werken wel nauw samen met partijen.’

Vijf eilanden
Ze denkt jaarlijks maximaal vijf eilanden aan te kunnen doen met het initiatief. ‘En dan voor maximaal vijf weken.’

Vooralsnog staat Ibiza terugkerend op het programma. Welke andere eilanden in de planning staan wil ze niet zeggen, zelfs niet tegen ChefsFriends.nl.

Lidmaatschap
‘We richten ons op een internationaal publiek en zeker ook op ons thuisland. We hopen op termijn een vaste kern te ontwikkelen van gasten, chefs en media, die zich allemaal een soort van member van Société Anonyme voelen.’

Vorig artikel

Element Hotel nieuw in Nederland

Volgend artikel

Reserveer nu voor een plantaardig diner van Edwin Vinke

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.