Nieuws

Gault&Millau voegt achttien restaurants toe aan selectie 2022

Gault&Millau heeft op de website de scores aangepast van meer dan honderd restaurants én achttien eetgelegenheden toegevoegd aan de totale selectie. De culinaire gids verschijnt dit jaar enkel nog online, waardoor de beoordelingen steeds kunnen worden geactualiseerd. Hoogste nieuwkomer is Noor in Groningen.

Aan de top stijgt restaurant Zarzo in Eindhoven een half punt naar zeventien van de maximaal te behalen twintig punten (en vier koksmutsen). Ook Noble in Den Bosch (van 15 naar 15,5) en Orangerie de Pol in Doetinchem (van 15 naar 15,5) mogen een half punt bijschrijven.

Noor Groningen
Voor achttien zaken geldt dat ze voor het eerst een Gault&Millau-notering hebben. Noor in Groningen van Marleen en Jeroen Brouwer is het best scorende restaurant met 16 punten.

Mont Blanc in Amsterdam komt binnen met 14,5 punten en 14 punten zijn toegekend aan Goyvaerts in Eindhoven, Bistro Aragosta in Leeuwarden en Kook Atelier op Oost in Oosterend.

Godfried van der Lugt
‘De komende weken volgen voor de editie van 2022 nog enkele updates om nadien van start te gaan met de gids voor 2023’, zo laat Godfried van der Lugt weten namens Gault&Millau Nederland.

Recent is een nieuw platform gelanceerd dat bestaat uit een website en een app, en waarop bijna duizend gastronomische adressen in Nederland te vinden zijn.

Lees ook:
Gault&Millau 2022: ruim 120 nieuwe adressen, Brut172 hoogste nieuwkomer
Gault&Millau reikt prijzen uit aan zestien horecatoppers
Restaurant Noor in Groningen is open en zo ziet het eruit

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Robin vijf jaar in keuken De Leuf: mooiste gerechten in één menu

Volgend artikel

René Koelman over zomerse kazen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.