Nieuws

Gault&Millau reikt prijzen uit aan zestien horecatoppers

Tijdens de presentatie van de gids voor 2022 heeft Gault&Millau Nederland prijzen uitgereikt. Syrco Bakker van Pure C in Cadzand won de titel Chef van het Jaar en Nadine Mögling van Bij Jef in Den Hoorn werd uitgeroepen tot Gastvrouw van het Jaar. Een oeuvre-award was er voor Wil Demandt.

De prijzen werden uitgereikt tijdens de presentatie van de gids in Tivoli Vredenburg. In totaal mochten zestien horecatoppers een award in ontvangst nemen.

Chef van het Jaar – Syrco Bakker van Pure C in Cadzand
Jonge Topchef van het Jaar – Robin van de Bunt van De Leuf in Ubachsberg
Sommelier van het Jaar – Heleen Boom van Bouwkunde in Deventer
Gastvrouw van het Jaar – Nadine Mögling van Bij Jef in Den Hoorn
New Chef on the Block – Niels van Zijl van De Zusters in Maarssen
Ambachtsman van het Jaar – Harrie Herfst van ’t Spiehuis in Soest
Lifetime Achievement Award – Wil Demandt
Bistronoom van het Jaar – De Juwelier in Amsterdam
Aziatisch restaurant van het Jaar – O&O in St. Willebrord
Groenterestaurant van het Jaar – Choux in Amsterdam
Prijs-plezier van het Jaar – Restaurant 273 in Utrecht
Ontdekking van het Jaar – Tres in Rotterdam
Hoogste nieuwkomer van het Jaar – Brut172 in Reijmerstok
Terras van het Jaar – De Watergeus in Noorden
Cocktailbar van het Jaar – Botanero in Rotterdam
Beste wijnkaart van het Jaar – Fitzgerald in Rotterdam

Digitale gids
De gids van 2022 krijgt alleen een digitale update, omdat Gault&Millau Nederland ‘een zo goed mogelijk beeld wil geven van hetgeen ons land op culinair gebied te bieden heeft’.

Tijdens de presentatie in Utrecht werden bovendien een nieuwe app en een nieuwe website gelanceerd. Voor meer informatie over de gids en de bijbehorende mutaties kun je terecht op de website van Gault&Millau Nederland.

Lees ook:
Gault&Millau 2022: ruim 120 nieuwe adressen, Brut172 hoogste nieuwkomer

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Je verheugen op de volgende hap bij In den Rustwat Rotterdam

Volgend artikel

Hokkaido Wagyu, Japans kwaliteitsvlees van de bovenste plank

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.