De Herberg van Smallingerland trekt culinair keukentalent aan
Aukje Westerhof en Freddy Bult hebben Kees Meinderts (33) aangetrokken als chef voor hun restaurant De Herberg van Smallingerland in Rottevalle. De nieuwe chef stond in de keukens van De Librije in Zwolle en Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag, maar maakt nu de stap naar Friesland.
De geboren en getogen Fries is maandag 1 februari begonnen en geeft een nieuwe impuls aan de keuken. ‘De basis blijft onverminderd lokaal en kwalitatief. Uiteraard neem ik de creativiteit en ervaring mee die je nu eenmaal opbouwt door jaren op topniveau te koken.’
Waddenzee
Kees is al in contact met jagers uit de regio, vond een groenteteler in de buurt en kent binnenvissers die hij graag wil inschakelen.
‘De Waddenzee ligt om de hoek en ik ben aan het onderzoeken of ik mijn vis en schaal- en schelpdieren direct van de kotter kan afnemen.’
Freddy Bult
Herbergiers Aukje (gastvrouw) en Freddy (voormalig chef-kok) zijn ervan overtuigd dat ze de juiste opvolger voor de keuken hebben gevonden.
‘We willen binnen nu en vijf jaar een vaste rol van betekenis spelen in de topgastronomie van Noord-Nederland en Kees gaat dat met ons realiseren’, aldus Freddy. ‘De keuken wordt volledig zijn terrein en ik ga me meer bezighouden met bedrijfsvoering en gastvrijheid.’
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl, Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Laurent Smedts Import, Reitsma Seafood, Non+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.