Nieuws

Sterchef Martijn Kajuiter aan de slag bij boetiekhotel WSHS in Gouda

Martijn Kajuiter is terug in Nederland. De chef-kok die bij The Cliff House Hotel in Ierland een Michelinster kookte, wordt als executive chef verantwoordelijk voor de f&b-afdeling van Relais & Châteaux Weeshuis in Gouda. In het voorjaar moet daar onder andere fine dining-restaurant LIZZ openen.

LIZZ wordt het casual fine dining-restaurant van Weeshuis (WSHS), een luxe boetiekhotel met internationale allure in het historische centrum van Gouda dat dit voorjaar opent. ‘Niet te chic, niet te statig, wel een tikje spannend en vooral veelbelovend’, zo klinkt het. LIZZ staat voor traditionele hospitality met een platina randje.

Weeshuis
Vrouwen hebben altijd een prominente rol gespeeld in de geschiedenis van het weeshuis. Daarom heeft het restaurant, net als coffee & cocktailbar Coco, een naam gekregen die knipoogt naar verschillende powervrouwen uit het verleden.

Hotel
Het hotel bestaat uit 25 luxueuze suites, die erop zijn ingericht gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen en alle zintuigen te prikkelen.

De ligging in het Cultuur Historisch kwartier en een samenwerking met de buren, Museum Goud, onderstrepen dat kunst- en cultuurliefhebbers hier hun hart kunnen ophalen.

Menu
Martijn neemt de rol van executive chef op zich voor de hele f&b-afdeling. ‘Ik vind WSHS echt een prachtig project’, zo laat hij weten. ‘Ik vind het fijn om met een schone lei te starten en daar mijn eigen invulling aan te geven Het menu wordt een samenspel tussen eigentijdse klassiekers en dynamische gerechten die inspelen op het seizoen en de tijdsgeest.’

Relais & Châteaux
WSHS maakt als vijfde hotel in Nederland deel uit van Relais & Châteaux. Een collectie luxueuze boetiekhotels, resorts, villa’s en gastronomische restaurants die zich onderscheiden door kwaliteit en service.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood, Non+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

8 basisprincipes voor leren in online training

Volgend artikel

De Herberg van Smallingerland trekt culinair keukentalent aan

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.