Provincie in de kijker

De favoriete restaurants in Overijssel van Jarno Eggen

Onder de noemer ‘Provincie in de Kijker’ vragen we iedere maand een chef of hotelier naar zijn of haar favoriete restaurants in de provincie, waarin het bedrijf is gelegen. Deze keer Jarno Eggen van De Groene Lantaarn in Staphorst.

De Woage – Gramsbergen
‘Jelle Janssen en Corine Kleine hebben tien jaar bij ons gewerkt en zijn inmiddels vrienden. Het is een leuk stel met een lief restaurant op een mooi plein. Cindy en ik komen er graag, en we zijn trots op wat ze er hebben neergezet. In de keuken wordt veel gewerkt met lokale producten en ze koken er echt wat ze zelf lekker vinden.’
Restaurantdewoage.nl

Restaurant Het Buitenhuys – Heino
‘Chef Niek van Leeuwen heeft een verleden bij The Jane in Antwerpen. De zaak was lang een begrip als all you can eat-restaurant, maar in 2019 gooide eigenaar en gastvrouw Inge Koning-Neppelbroek het roer om en verbouwde ze de zaak tot een geliefde plek voor fine dining. Als gast kijk je in de open keuken en geniet je van de braai midden in het restaurant.’
Restauranthetbuitenhuys.nl

Sukerieje – Dalfsen
‘Chef-kok Martijn Kuik en gastvrouw Claudia Oro hebben een lang verleden bij Kaatje bij de Sluis in Blokzijl. Ik ben fan van de sauzen en smaken van Kaatje en dat verleden proef je op het bord bij de Sukerieje. En het stel beschikt ook nog eens over een heel mooie wijnkaart.’
Sukerieje.nl

Café-restaurant Poortman – Veeningen
‘Gesitueerd in de mooie omgeving van het Reestdal. Ambachtelijk bereide producten in een nostalgische plattelandsomgeving. Neem plaats op het terras en wacht op de zonsondergang, terwijl je geniet van een plankje met vleeswaren, snacks, een lekkere soep of een mooie salade.’
Cafe-restaurantpoortman.nl

Grillroom Yusuf – Zuidwolde
‘Niet alleen de plek voor heerlijke shoarma, maar ook nog eens gerund door een heel lieve familie die er met veel passie aan het werk is. De eigenaar komt uit Deventer en voorziet mij regelmatig van tips. Restaurants waar wij authentieke Turkse gerechten kunnen eten. Maar ook zijn zaak breng ik graag een bezoek.’
Grillroomyusuf.nl

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood, Non+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Jubileummenuboxen De Loohoeve met gastchefs

Volgend artikel

Fever-Tree lanceert tonic water met frambozen en rabarber

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.