Nieuws

Jubileummenuboxen De Loohoeve met gastchefs

Jeroen en Marleen Brouwer van hotel en sterrenrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo brengen in maart 2021 speciale jubileummenuboxen uit samen met drie gastchefs.

De gastchefs zijn Soenil Bahadoer van De Lindehof (twee Michelinsterren), Jermain de Rozario van De Rozario (een Michelinster) en Kevin Schlaman van The Lemon Tree. Het is een van de initiatieven die het paar onderneemt in het kader van hun 5-jarig eigenaarschap van De Loohoeve.

Op 1 maart 2021 vieren Marleen en Jeroen Brouwer dat ze 5 jaar geleden hotel en restaurant De Loohoeve in Schoonloo overnamen. Dat doen ze met diverse initiatieven, zoals een eigen jubileummenu waar ChefsFriends eerder over schreef, maar ook met een speciale samenwerking met drie Nederlandse topchefs.

Daarnaast heropent het paar per 3 maart het hotelgedeelte voor een verblijf in combinatie met een gastronomisch diner en ontbijt op de kamer. De kamers zijn hiervoor omgebouwd tot sfeervolle private-dining-ruimtes.

Driesterrenbox met Soenil Bahadoer
Jeroen Brouwer: ‘In maart brengen we 3 bijzondere ‘four-hands-dinner-boxen’ uit, samengesteld met gerechten van de gastchef en van ons. Het gaat om chefs van restaurants waar we goed bevriend mee zijn en waar we een fijne wisselwerking mee hebben. Vanuit die vriendschap en collegiaal respect is het idee ontstaan om een four-hands-menu samen te stellen waarin we onze signatuur laten proeven en waarmee we elkaar helpen in deze bijzondere coronatijd’.

De eerste menubox is een samenwerking met tweesterrenchef Soenil Bahadoer en wordt dus een driesterrenbox. Soenils kookstijl met Hindoestaanse invloeden proef je terug in het voorgerecht van zeebaars met tonijn, soja en aloo bobi. In het hoofdgerecht zit zijn befaamde rendang, gecombineerd met shortrib en pomtayer. Als tussengerecht gebakken kabeljauw met bloemkool, Amsterdams zuur en dashiboter en er is een superlekker dessert van Marleen van Manjari chocolade 64%, kalamansi, ananas en karamel.

Alle gerechten zijn geheel voorbereid en met de bijgeleverde instructie zonder al te veel moeite op tafel te zetten.

Bij beide restaurants te bestellen
De box is bij beide restaurants te bestellen en af te halen op 13 maart ’s middags. Wie niet in de buurt van Schoonloo of Nuenen woont, kan de box ook thuisbezorgd krijgen. Door heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden wordt per gekoeld transport bezorgd.

De menubox kost 87,50 euro per persoon en is per 2 personen te bestellen via de website www.deloohoevevoorthuis.nl.

Jeroen Brouwer: ‘Op 20 maart volgt een menubox met The Lemon Tree en op 27 maart met De Rozario. De samenstelling hiervan maken we binnenkort bekend op onze socials en de website. Ook deze boxen kunnen besteld en afgehaald worden bij beide restaurants.’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Restaurants Da Vinci en Sun by Zarzo lanceren powervrouwen-menubox

Volgend artikel

De favoriete restaurants in Overijssel van Jarno Eggen

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.