De Eetweek

De eetweek van Niven Kunz

Niven Kunz is gek op groenten, het Westland en nieuwe media. Op Instagram zien we fantastische gerechten van deze jonge topkok voorbijkomen. Maar wat eet hij eigenlijk zelf? Een kijkje in het eetdagboek van Niven.

De eigenaar van Restaurant Niven in Rijswijk hield voor ChefsFriends.nl een week lang een eetdagboek bij. Zowel ontbijt, lunch als diner.

Het dagboek verraadt een behoorlijk gezond eetpatroon. Fruit bij het ontbijt en groenten – we hadden niet anders verwacht – bij het avondeten. Netjes! 

Maandag:
Als ontbijt muesli, yoghurt en kiwi. Vooral de kiwi zorgt voor een stoot aan vitamine C, B en E. Wetenswaardigheidje: een groene kiwi bevat meer vitamine C dan een sinaasappel of drie citroenen. Wij zeggen dan ook: goed bezig Niven. De lunch bestaat uit wraps met kip en yoghurtdip. Als diner nasi goreng, het nationale gerecht van Indonesië.

Dinsdag:
De ochtend begint weer gezond met een broodje kaas en een banaan. De lunch schiet er een beetje bij in en dat betekent dat Niven het moet doen met twee eierkoeken. Als diner staat wortelrisotto, zalm en spitskool op tafel.

Woensdag:
Niven start de dag met een broodje ham, een banaan, een cappuccino en een mueslireep. Deze notenreep is populair bij Niven, zover is duidelijk. Als lunch een broodje eiersalade. Voor avondeten was helaas geen tijd.

banaan

Donderdag:
We beginnen weer met een mueslireep met daarbij een broodje ham, een appel, een flesje water en een cappuccino. Voor Nivens doen, een behoorlijk stevig ontbijt. Hij kan er de ochtend prima op draaien en ziet als lunch een broodje Serranoham, tomaat en komkommer voor zijn neus. Lekker hoor, die rauwe Spaanse ham. Als diner Saoto van schoonmoeder, een soep met onder andere kip, selderij en een hardgekookt ei.

Vrijdag:
Hoe kan het anders, Niven begint met een mueslireep. Gevolgd door een broodje ham (hebben we vaker gehoord deze week), een banaan, een flesje water en een cappuccino. De lunch is eenvoudig en effectief: een broodje kaas. Buiten is het inmiddels behoorlijk fris en dat betekent als diner boerenkool met rookworst. Hollanders kan niet.

cappuccino

Zaterdag:
Voor veel chefs is het de ‘midnight snack’, maar voor Niven zijn ontbijt: een tosti. Als lunch kiest hij deze keer voor een noedelsoep. Van Azië gaan we naar Italië als we het hebben over het diner. Het wordt gnocchi met paddenstoelensaus en scholfitet. Gnocchi is een Italiaanse pastasoort, gemaakt van aardappel en tarwemeel.

Zondag:
Niven neemt het er van op deze ochtend met als ontbijt een stokbrood met oude geitenkaas en roerei. Voor de lunch net als zaterdag noedelsoep. De dag wordt afgesloten met een bezoekje aan de Chinees. Lekker uit eten met vrienden.

Restaurant Niven

Restaurant Niven is gevestigd aan de Delftweg 58 in Rijswijk, pal naast de Rijswijkse Golfclub en dicht bij de A4 en de A13. Eigenaar Niven Kunz wordt ook wel de groentekok van Nederland genoemd en is meerdere malen in de prijzen gevallen door zijn bewuste keuzes voor groenten. Niven kookt volgens het 80-20-principe. Dat houdt in: 80 procent groenten en 20 procent vlees of vis op het bord. Wie wil blijven slapen, kan gebruikmaken van twee luxe kamers. Ook beschikt het restaurant over een kookstudio.

Vorig artikel

Verwen jezelf met ZENS lifestyle design

Volgend artikel

Ron Blaauw krijgt digitale sommelier in Ron Gastrobar Paris

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.