Nieuws

Ron Blaauw krijgt digitale sommelier in Ron Gastrobar Paris

Ron Blaauw gaat in Ron Gastrobar Paris in Amsterdam werken met een digitale sommelier. Deze door WineStein ontwikkelde applicatie adviseert jou als gast welke wijn je het beste kunt drinken bij welk gerecht en geeft een passend wijnadvies als tafelgenoten verschillende gerechten kiezen maar een fles willen delen.

Naar eigen zeggen is Ron Blaauw de eerste Nederlandse topchef die gaat werken met een ‘smart sommelier’.

Smart sommelier
Medio november wordt de papieren wijnkaart van Ron Gastrobar Paris in Amsterdam vervangen door een tablet met daarop de door WineStein ontwikkelde app ‘Smart Sommelier’.

Wijnadvies
Deze applicatie adviseert welke wijn perfect past bij welk gerecht. Ook koppelt deze ‘smart sommelier’ het perfecte gerecht aan een specifieke wijn en geeft het passend wijnadvies als tafelgenoten verschillende gerechten kiezen en een fles wijn willen delen.

Intelligente software
De kunstmatig intelligente software van WineStein matcht de gastronomische eigenschappen van een gerecht met die van wijn en houdt daarbij rekening met alle ingrediënten, bereidingswijzen en eventuele sauzen en bijgerechten.

App
Op basis van deze gegevens berekent de app aan de hand van zelflerende algoritmes een smaakprofiel en bepaalt op grond daarvan de best passende wijnen.

Deze restaurantversie is de afgelopen twee jaar intensief getest in Nederland en de Verenigde Staten.

Vorig artikel

De eetweek van Niven Kunz

Volgend artikel

De mooiste foto’s van afgelopen weekend

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.