Nieuws

Brute Friterie: luxe snacks en friet van Hans van Wolde

Hans van Wolde start (weer) met de verkoop van friet en luxe snacks. Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 januari staat hij met een snackwagen op het terrein van zijn restaurant Brut172 in Reijmerstok. In het assortiment o.a. bouillabaisse- en zuurvleeskroketten, friet met truffelsaus en ‘kip zonder stokje’.

De Brute Friterie is vorig jaar ontstaan als gevolg van de lockdowns in de strijd tegen het coronavirus. ‘Enerzijds omdat ik met Brut172 niet in aanmerking kom voor financiële steun en anderzijds om bezig te zijn met zaken die energie geven en waarmee ik mensen iets kan bieden’, zo laat Hans ons weten.

Zuurvlees
De chef verkoopt zijn friet en snacks in samenwerking met Friterie aon de Kirk in Sibbe. ‘Zij leveren mij de wagen en wij bakken en verkopen de producten. Wat in het assortiment zit? Een frikandel naar eigen recept met daarin kip, rund en kalf, een bouillabaissekroket naar eigen recept, een kroket gevuld met zuurvlees, verse kipsaté en verse rendang. Verder een pindasaus naar eigen recept, gemaakt van echt pindakaas. Kip zonder stokjes noemen we die.’

Brut172
De frieten worden gemaakt van aardappels die komen van een boer uit de buurt van Antwerpen. ‘Hij verbouwt ze op achthonderd hectare grond en selecteert maandelijks de beste. Wij zorgen voor goede toppings, waaronder een smakelijke truffelsaus.’

Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 januari staat de frietwagen bij Brut172. ‘We hebben recent een parkeerplaats aangelegd waar plek is voor honderd auto’s, logistiek is alles dus prima georganiseerd. We zijn open voor takeaway van 13.00 tot 21.00 uur.’

Lockdown
Hans geeft aan door te gaan in ieder geval zolang de lockdown duurt. ‘Ik zou het er graag bij blijven doen, maar weet niet of dat realiseerbaar is. Als we de benodigde vergunningen krijgen, willen we op verschillende plekken in Zuid-Limburg neerstrijken. Via onze socials vertellen we zo’n twee tot drie dagen ervoor waar we naartoe gaan. Dat houdt het spannend, leuk toch?!’

Lees ook:
Zestien nieuwkomers in top 100 Lekker; 32 nieuwe zaken in de gids
Video: Alain Caron over Hans van Wolde

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Verbouwing Zout & Citroen*: eerst het interieur en daarna de keuken

Volgend artikel

Robert Buurma rechterhand Arjan Bisschop bij Landgoed Lauswolt

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.