Nieuws

Robert Buurma rechterhand Arjan Bisschop bij Landgoed Lauswolt

Landgoed Lauswolt in het Friese Beetsterzwaag heeft de keukenploeg uitgebreid. Robert Buurma komt over van restaurant Zuiver op Vlieland en treedt als chef-kok toe tot de ploeg van Arjan Bisschop, die culinair verantwoordelijk is voor zowel sterrestaurant De Heeren van Harinxma als de met een Bib Gourmand bekroonde Bistro Nijeholt.

Robert treedt per 1 februari in dienst bij het vijfsterrenhotel onder leiding van directeur Marc van Gulick. ‘Robert heeft een gedegen achtergrond als chef bij verschillende hotels en restaurants. De afgelopen zes jaar was hij chef-kok bij restaurant Zuiver op Vlieland en daar heeft hij het geweldig gedaan en iets moois neergezet. Zijn stijl van koken sluit goed aan bij ons product.’

De Heeren van Harinxma
Landgoed Lauswolt is een vijfsterrenhotel en beschikt over het door Michelin met een ster bekroonde restaurant De Heeren van Harinxma en Bistro Nijeholt, dat van dezelfde organisatie een Bib Gourmand heeft ontvangen.

Restaurant Zuiver
Arjan werkt in de keuken met eerlijke producten uit eigen moestuin en verse ingrediënten van leveranciers uit de buurt. Door de komst van Robert is het keukenteam weer compleet. Restaurant Zuiver op Vlieland is onderdeel van Residentie Vlierijck van WestCord Hotels en is opgenomen in de Lekker 500-gids voor 2022.

Lees ook:
Fryslân Boppe bij Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag
Landgoed Lauswolt weer in Friese handen

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Brute Friterie: luxe snacks en friet van Hans van Wolde

Volgend artikel

Jonnie Boer en Sidney Schutte ontwikkelen culinaire babyvoeding

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.