Zestien nieuwkomers in top 100 Lekker; 32 nieuwe zaken in de gids
De Lekker500-gids voor 2022 telt 32 nieuwe restaurants, waarvan er zestien direct een plek bij de beste honderd hebben gehaald. Hoogste nieuwkomer is Hans van Wolde, die met zijn Brut172 in het Limburgse Reijmerstok op plaats 4 is terechtgekomen.
De top 50 van de 2022-editie van Lekker telt twee nieuwe restaurants. Naast Brut172 in Reijmerstok is dat Kasteel Heemstede in Houten, waar Ollie Schuiling de leiding heeft in de keuken.
Nieuw in de top 100
De veertien andere debutanten of herintreders zijn: Smink in Wolvega (61), Eden in Valkenswaard (62), De Rozario in Helmond (63), Vigor in Vught (65), Onder de Linden in Aduard (69), Alma in Oisterwijk (74), Nastrium in Helmond (68), Joann in Enschede (89), De Ertepeller in Papendrecht (90), Karel V in Utrecht (96), Daalder in Amsterdam (97), Lars in Amsterdam (98), Amused Food & Wine in Hardenberg (99) en De Harmonie 23 in Rotterdam (100).
Op de drempel
Zeven restaurants staan volgens Lekker ‘op de drempel’ van de top honderd. Het gaat om Silver in Lelystad, Ratatouille Food & Wine in Haarlem, Pieters Restaurant in Bergambacht, Central Park in Voorburg, Triptyque in Wateringen, Spetters in Breskens en Versaen in Ravenstein. ‘Houd ze in de gaten’, is het advies.
Maandag lanceerde Lekker de nieuwe gids en werd de top 10 gepresenteerd. De lijst wordt dit jaar aangevoerd door De Librije in Zwolle van Thérèse en Jonnie Boer. Benieuwd naar de volledige ranglijst, de andere nieuwkomers en het magazine? Je kunt de Lekker500 bestellen voor 14,99 euro.
Lees ook:
De Librije op 1 in de nieuwe editie van Lekker
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl, Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Laurent Smedts Import, Reitsma Seafood, Non+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.