Nieuws

Barolo in de hoofdrol bij wijnmakersdiner in De Nederlanden

De Italiaanse topwijn Barolo speelt de hoofdrol in een speciaal wijnmakersdiner bij restaurant De Nederlanden in Vreeland. Het bijzondere diner vindt plaats op dinsdag 4 oktober om 18.00 uur.

Barolo is een rode wijn uit het gelijknamige dorp of een van de omliggende dorpen in Piëmont, een wijnstreek ten zuiden van Turijn. Bij de invoering van het Italiaanse classificatiestelsel voor wijnen in 1980 kreeg de barolo direct de hoogste classificatie: DOCG.

Chef-kok Wilco Berends heeft zich verder verdiept in de Italiaanse keuken en serveert op 4 oktober een gastronomisch 5-gangenmenu met gerechten die zijn geïnspireerd door de Italiaanse keuken.

De wijnmaker Andrea d’Alessio van wijnhuis Fontanafredda vertelt over alle wijnen die geschonken worden. Het wordt dus niet alleen een lekkere maar ook een leerzame avond.

Het 5-gangenmenu wordt voor 75 euro per persoon aangeboden. Dit is inclusief wijn, water en koffie. Reserveren kan via info@nederlanden.nl.

Restaurant De Nederlanden is gevestigd aan het water in Vreeland en bezit een Michelinster. Begin dit jaar ging het interieur op de shop. In de onderstaande video is te zien hoe het vernieuwde restaurant eruit ziet.

Video: Restaurant De Nederlanden

Vorig artikel

Blog: Culinaire reis in vernieuwd Ciel Bleu**

Volgend artikel

Chef2Chef: Johan over Chantal, Chantal over Johan

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.