Blog

Samen eten smaakt stukken beter

Eten is een sociale activiteit. Wie samen eet, geniet meer van de gerechten en het tafelgezelschap. Chaîne des Rôtisseurs gaat als groep gezamenlijk aan tafel bij toprestaurants om te genieten van gerechten en gesprekken.

Het heeft iets magisch. Uit eten gaan in een sterrestaurant. Je maakt je op, kleedt je netjes aan en voelt gezonde spanning voor wat komen gaat. Het is niet alleen het eten, het is vaak de hele entourage. De betere restaurants van Nederland zien, ruiken en voelen beter en daar maak jij straks onderdeel van uit. Dat voelt best bijzonder.

Bij Chaîne des Rôtisseurs gaan ze regelmatig gezamenlijk eten. Het is een vereniging met een rijke geschiedenis waar het vandaag de dag vooral gaat om genieten van de gerechten en de gesprekken. En wordt gelachen aan tafel en geluisterd naar tafelgasten, die net als jij ook een leuke avond willen hebben.

Onderzoek
Het staat onomstotelijk vast: van samen eten worden we gelukkiger. Onderzoekers van Oxford Economics en het National Centre for Social Research in Groot-Brittannië concluderen dat samen eten met verschillende mensen de belangrijkste geluksfactor is.

We bellen met Dick Middelweerd, tweesterrenkok en eigenaar van De Treeswijkhoeve in Waalre, waar de leden van Chaîne des Rôtisseurs binnenkort gaan eten. ‘Het is altijd leuk als een groep komt eten. Zeker deze groep, want het zijn echte lekkerbekken. Chaîne houdt van tradities en goed eten, dus het moet allemaal picobello zijn.’

Viergangenlunch
Op 26 mei schuiven de leden bij het Brabantse tweesterrenrestaurant aan om te genieten van een viergangenlunch. De ontvangst is om 12.30 uur en de lunch eindigt om 17.00 uur.

M E N U

Amuses

Ontvangst met bruisend aperitief en borrelgarnituur

S.A. Emmanuel Rouget, Cremant de Bourgogne

***

Makreel | Tomaat | Artisjok |

Krab | Oester | Mais | Bulgur

2017​ Keller ‘Gruner Silvaner’ Rheinhessen, Duitsland

***

Pertuis Asperge  | Morille | Raapstelen | Hoeve-ei | Geitenkaas

2017​ Clos St. Magdeleine ‘Marsanne Blend’ Cassis, Frankrijk

***

 Lam | Daslook | Asperges | Doperwten | Courgette

2017​ Gregory Perez ‘Mencia’ Brezo, Bierzo, Spanje

***

Ananas | Pina Colada | Rijstepap | Lychee

***

Koffie of thee met friandises

‘Dit menu is bepaald door het beste wat wij kunnen. We werken met seizoensproducten en al onze premiums zitten erin. Omdat de dresscode tenue de ville is, maken de gasten er echt werk van. Dat geeft ons extra energie om nog een stapje harder te lopen. We hebben er zin in’, belooft Dick Middelweerd.

Chaîne des Rôtisseurs vindt het leuk om potentiële leden kennis te laten maken met de vereniging en reserveert daarvoor enkele plaatsen. Wie belangstelling heeft, kan een mail sturen naar info@chaine.nl. Het is de ideale mogelijkheid om sfeer te proeven en samen met andere liefhebbers te genieten van een Chaînelunch.

Deze bijdrage is geschreven in samenwerking met Chaîne des Rôtisseurs, één van de vrienden van ChefsFriends. Voor meer informatie over deze leuke eetvereniging kun je terecht op www.chainedesrotisseurs.nl. Ook ‘Vrienden van…’ worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Valuas Venlo neemt vernieuwde hotelkamers in gebruik

Volgend artikel

Angélique Schmeinck kookt weer in een luchtballon

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.