Nieuws

Valuas Venlo neemt vernieuwde hotelkamers in gebruik

Valuas in Venlo heeft dertien volledig vernieuwde hotelkamers in gebruik genomen. Eigenaar Eric Swaghoven heeft de natuur gebruikt als inspiratiebron en laat duurzaamheid een grote rol spelen. Het resultaat – viersterrenplus – past nu helemaal bij het niveau van zijn met een Michelinster bekroonde restaurant.

Voor de derde keer in acht jaar heeft Eric Swaghoven een verbouwing gedaan bij Valuas in Venlo. Nadat eerder al de keuken en het sterrestaurant onder handen werden genomen, heeft hij nu dertien hotelkamers volledig vernieuwd.

Eric Swaghoven
De op de eerste verdieping gelegen kamers zijn volledig gestript en deels opnieuw ingedeeld, zo laat Eric weten. Daardoor hebben ze allemaal een oppervlakte van minimaal 30 vierkante meters.

Michelin
‘Ze passen nu helemaal bij het niveau van het sterrestaurant’, aldus de ondernemer. Valuas beschikt eveneens over een brasserie met een Bib Gourmand. ‘Bij de inrichting is de natuur gebruikt als inspiratiebron en speelt duurzaamheid een grote rol.’

Maas
Zes kamers hebben een prachtig uitzicht over de Maas, de zeven stadskamers kijken uit op Venlo. Verder zijn ze voorzien van zaken als airconditioning en inloopdouches, en wordt persoonlijke roomservice geboden.

Service
Tijdens de verbouwing is de receptiebalie in de ontvangsthal verplaatst en meer open gemaakt, zodat deze nog meer past bij de persoonlijke service waarom Valuas bekend staat.

Reserveren
Een stadskamer kost 150 euro per nacht, voor een kamer met uitzicht op de Maas bedraagt de prijs 180 euro.

In beide gevallen op basis van twee personen en exclusief ontbijt. Voor reserveringen kun je terecht op de website van Valuas, dat is aangesloten bij Les Patrons Cuisiniers.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to Meat en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

De favoriete restaurants in Noord-Holland van Jessica Tapfar

Volgend artikel

Samen eten smaakt stukken beter

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.