Nieuws

WestCord Hotel Schylge Terschelling haalt Waddengebied naar binnen

Een mooie samenwerking tussen WestCord Hotel Schylge op Terschelling en diverse natuurorganisaties die zich inzetten voor de bescherming van het Waddengebied. De deuren van de kamers zijn bedrukt met flora en fauna die deel uitmaken van het Wadden Werelderfgoed, inclusief QR-codes voor meer informatie.

WestCord Hotel Schylge haalt de natuur van het UNESCO Wadden Werelderfgoed naar binnen. Dit gebeurt in samenwerking met natuurorganisaties die zich inzetten voor de bescherming van het Waddengebied.

Waddengebied
Door deze organisatie te verbinden met het project, maken gasten van het hotel kennis met de diversiteit van het Waddengebied.

Waddenzee
Het idee is ontstaan door de ligging van Hotel Schylge: aan de haven van Terschelling met uitzicht op de Waddenzee, midden in het Waddengebied.

Dieren en planten
De kamerdeuren zijn bedrukt met afbeeldingen van dieren en planten die voorkomen in het Waddengebied.

Vogelsoorten
Elke verdieping heeft een eigen thema. De vijfde verdieping bijvoorbeeld staat in het teken van de vele vogelsoorten die op de Wadden voorkomen.

QR-codes
Op de deuren staan ook QR-codes die verwijzen naar websites met daarop meer informatie over het betreffende thema.

Lobby
Daarnaast is in de lobby van het hotel een tentoonstelling te zien over het Wadden Werelderfgoed.

WestCord Hotels
WestCord Hotels is een Nederlands familiebedrijf en heeft vijftien hotels in Nederland.

De deelnemende partners zijn Staatsbosbeheer, Vogelbescherming Nederland, De Vlinderstichting, Waddenvereniging en Waddenzee Werelderfgoed.

Vorig artikel

25 jaar De Dukdalf: 25 dagen drie gangen voor 25 euro

Volgend artikel

De lekkerste buitenfoto’s van afgelopen weekend

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.