iSnaps

Fotoreportage KunsthalKOOKT & Kweekt Rotterdam

De Kunsthal in Rotterdam biedt tot en met zondag 21 juni onderdak aan het culinaire festival KunsthalKOOKT & Kweekt. Meer dan negentig producenten presenteren zich in de ‘markthal’, in het kooktheater zijn presentaties en demonstraties, en bezoekers kunnen terecht bij de tentoonstelling De Tomatenfabriek. Een fotoverslag.

Vrijdag 19 juni om 10.00 uur ging de vijfde editie, een jubileum, van start in de Rotterdamse Kunsthal in het Museumpark aan de Westzeedijk. KunsthalKOOKT & Kweekt is volgens de organisatie het ‘Festival voor de Echte Smaak’.

Streekproducten
Het driedaagse festival rust op drie pijlers. De basis is de ‘markthal’, een streekproductenmarkt waar ruim negentig ‘veelal kleinschalig werkende’ producenten hun waren presenteren.

Met een hoofdrol voor groenten en fruit, maar verder ook superfoods, chocolade, natuurlijke sappen, lekkernijen uit diverse culturen, wijnen en aandacht voor gluten- en lactosevrij.

Foodpairing
Jules de Strooper toont op basis van wetenschappelijk onderzoek aan dat haar Belgian Chocolate Virtuoso wat betreft smaak het beste combineert met paprika en geitenkaas.

Restaurateur Arjan Smit van De Pronckheer in Cothen, die met zijn gerechten met daarin spreeuw en muskusrat de nieuwskolommen haalde, brengt in Rotterdam wilde gans en zwaan aan de man.

Culinair eerbetoon
Zondag vindt bij de stand van Rotterdamse kost een bijzondere demonstratie plaats. Kevin Fan van het bekende Rotterdamse restaurant Asian Glories bereidt er dan een ‘McJenny’.

Een eerbetoon aan zijn ouders Jenny Loh en Popo Fan, die omkwamen tijdens de vlucht van MH17 en de vier voorgaande edities van het festival vaste gast waren.

Kooktheater
Het Kooktheater bood vrijdagmiddag ruimte aan onder andere Dimitri Roels van het Vlaams Broodhuys in Rotterdam en Lennard ter Hall van Slow Escargots in Nieuwaal.

Ook zaterdag en zondag treedt een keur van chefs, producenten en leveranciers er op. Op het programma staan in ieder geval sterchef Niven Kunz van restaurant Niven in Rijswijk, Arjan Smit en Pepijn Schmeinck van Dertien in Rotterdam.

Tomaten
Na een bezoek aan de De Tomatenfabriek heeft de tomaat geen geheimen meer. Gasten kunnen proeven en testen, en een informatieve ‘reis’ maken die begint bij het kweken van het zaadje en eindigt bij de volgroeide plant.

Met demonstraties van ‘TomatoManiac’ Guiseppe Migliaccio. Deze tentoonstelling is overigens tot en met 6 september te zien.

Openingstijden
KunsthalKOOKT & Kweekt is onderdeel van Rotterdam Festivals en vandaag nog tot 20.00 uur te bezoeken. Zaterdag en zondag openen de deuren om 10.00 en is de sluitingstijd respectievelijk 20.00 uur en 17.00 uur.

Kaarten à 7,50 euro zijn te bestellen via de website van de Kunsthal: www.kunsthal.nl. Ook aan de deur zijn tickets verkrijgbaar. Voor meer info kan ook worden gebeld met: 010-4400301.

ChefsFriends raadt foodliefhebbers een bezoek van harte aan.

Vorig artikel

Chef2Chef: Onno over Arjan, Arjan over Onno

Volgend artikel

Nieuw foodconcept Herman den Blijker gelanceerd op Lekker Venlo

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.