Nieuws

Nieuw foodconcept Herman den Blijker gelanceerd op Lekker Venlo

Herman den Blijker was afgelopen weekend een van de meest opvallende personen op het culinaire festival Lekker Venlo. Niet in de laatste plaats om zijn nieuwe foodconcept, die daar werd gelanceerd. ChefsFriends.nl was er bij en sprak met Herman en zijn kookmaatje Hans van Wolde.

Als Herman iets aanpakt, dan doet hij dat goed. Voorwaarde lijkt dat het groot moet zijn. Dat past nou eenmaal bij hem, zo zegt hij zelf.

Op Lekker Venlo liet hij de bezoekers genieten van zijn nieuwe foodconcept; een enorme mobiele keuken met grote bar, overkapt door een flinke tent.

Rotterdam
Herman haalde voor zijn mobiele eet- en drinkunit inspiratie uit Rotterdamse containers. De containers zijn 12 meter lang en 3 meter hoog en worden overkapt door een tent van 18 bij 18 meter. Vijf diepladers zijn nodig om de enorme cateringunit naar festivals of evenementen te vervoeren.

Festivals
‘Bij Rollende Keuken zijn leuke ondernemers met een visie. Echt heel leuk. Maar ze kunnen de massa niet aan. Het kan bij mij ook niet klein’, aldus Den Blijker voor de camera van ChefsFriends.nl op Lekker Venlo.

Beluga
De geboren Rotterdammer Hans van Wolde van het Maastrichtse toprestaurant Beluga is een samenwerking aangegaan met Den Blijker.

‘Want de kwaliteit op festivals moet omhoog. Jonge mensen willen gezonder eten, willen weten wat ze eten. Ze weten heel goed hoe ze hun centjes uitgeven. De combinatie van eten, drinken, kwaliteit en betaalbaar is een trend die ook op festivals merkbaar is’, aldus Van Wolde.

Vorig artikel

Fotoreportage KunsthalKOOKT & Kweekt Rotterdam

Volgend artikel

Zeeuws sterrestaurant houdt culinaire autorit door provincie

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.