Chef2Chef

Chef2Chef: Onno over Arjan, Arjan over Onno

Arjan Speelman is al dertien jaar de rechterhand van Onno Kokmeijer bij Ciel Bleu, het tweesterrenrestaurant van hotel Okura Amsterdam. Hun verleden samen gaat zelfs nog verder terug. ChefsFriends reisde naar de hoofdstad en haalde het duo voor de camera voor onze rubriek Chef2Chef.

Zijn er nog dingen die je niet van elkaar weet als je al zolang intensief samenwerkt? Onno Kokmeijer en Arjan Speelman beschouwen elkaar als broer en delen lief en leed. Bovendien zijn ze – naar eigen zeggen – zo verschillend dat ze elkaar juist daardoor perfect aanvullen.

Michelin
Ze delen ook dezelfde ambities: het behalen van de derde Michelinster en het internationaal uitrollen van het Ciel Bleu-concept ‘Inspired by…’

In onze videorubriek Chef2Chef beantwoorden ze afzonderlijk van elkaar een aantal vragen over elkaar. Dus Onno over Arjan en Arjan over Onno.

Ciel Bleu
Ciel Bleu is het tweesterrenrestaurant van hotel Okura Amsterdam, dat huisvest op de 23e etage en waardoor je – bij mooi weer – een fantastisch uitzicht hebt over de stad en verre omtrek.

Hotel Okura
Het vijfsterrenhotel beschikt ook nog over de door Michelin met één ster bekroonde restaurants Yamazato en Sazanka, en heeft met Serre inspired by Ciel Bleu een eetgelegenheid met een Bib Gourmand, de beloning van Michelin voor een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Hotel Okura Amsterdam is gelegen aan de Ferdinand Bolstraat en staat onder leiding van general manager Emmy Stoel.

Vorig artikel

Menu met enkel streekproducten bij La Provence in Zaltbommel

Volgend artikel

Fotoreportage KunsthalKOOKT & Kweekt Rotterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.