Nieuws

Awards voor restaurants ONE, Rantrée en Villa la Ruche

JRE heeft 28 november awards uitgereikt aan ondernemers die dit jaar opvallend ondernemerschap hebben getoond. De leden van de restaurantvereniging kozen Edwin Soumang (ONE Roermond) tot Chef van het Jaar, Jennifer Silvius (Rantrée Maastricht) tot Gastvrouw van het Jaar en Villa la Ruche in Voorburg tot Restaurant van het Jaar.

De uitreiking van de jaarlijkse JRE Awards vond maandagavond 28 november plaats tijdens de algemene ledenvergadering bij Sems in Leeuwarden.

JRE Nederland
Drie aangesloten bedrijven werden verrast met een award. Het bijzondere aan deze onderscheidingen is dat de winnaars gekozen zijn door de leden zelf.

Edwin Soumang
Zij mochten allemaal stemmen op een collega en kozen Edwin Soumang als Chef van het Jaar. Edwin is met zijn partner Bethany DeLong eigenaar van het met één Michelinster bekroonde restaurant ONE in Roermond.

Chef-kok
De chef-kok wordt door zijn collega’s omschreven als ‘eigenzinnig, talentvol, stijlvol en avontuurlijk’.

Bovendien vinden ze hem ambitieus en competitief, met een no-nonsense en competitieve instelling.

Jennifer Silvius
De award Gastheer of -vrouw van het Jaar werd uitgereikt aan Jennifer Silvius van restaurant Rantrée in Maastricht.

‘Trots, voorkomend, gastvriendelijk, verzorgend, gepassioneerd, professioneel en inspirerend’, zo omschrijven haar collega’s haar.

Marko Karelse
Het JRE-restaurant van het jaar staat in Voorburg en wordt geëxploiteerd door Marko Karelse en Erica de Raaf: Villa la Ruche (foto).

De collega’s waarderen de ondernemers vanwege hun ‘innovativiteit, creativiteit, visie en lef’. Bovendien zijn ze ondernemend en commercieel.

Bistro Vertus
Zo is Marko ook een van de eigenaren van de recent geopende bistro Vertus in Den Haag.

ChefsFriends feliciteert alle winnaars van harte met hun award.

Vorig artikel

Vereniging tophotels en -restaurants eert Margo Reuten

Volgend artikel

René Brienen over olijfolie als de basis voor sauzen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.