Persoonlijk

Tom van Aken: ‘In een vorig leven was ik een Japanner’

Wat drijft chefs en hoteliers? Wat doen ze om fit te blijven, waar eten ze zelf graag, wat hebben ze altijd in de koelkast liggen en wat is dé guilty pleasure die ze exclusief delen met ChefsFriends? In deze aflevering Tom van Aken van Suzie’s & Van Aken in Oegstgeest.

Wat is jouw guilty pleasure?
‘Een milkshake aardbei.’

Thuis in mijn koelkast staat altijd…
‘Houtgerijpte chardonnay.’

Wat doe je om fit te blijven?
‘Papa zijn.’

Welke muziek schalt er uit de luidsprekers tijdens de mise-en-place? Of hebben jullie met het keukenteam een ritueel?
‘The Doors en techno, en heel af en toe Rubberen Robbie.’

Welk ingrediënt ontbreekt nooit op jouw kaart?
‘Kokosmelk. Vooral omdat het smaakvol is, minder vullend is dan room en lactosevrij is.’

Vakantie. Ik ga graag naar…
‘Azië. Ik houd van die levensstijl en cultuur. Simplistisch, maar toch ook heel uitgebreid qua smaak. ‘In een vorig leven was Tom een Japanner’, zegt Suzie.’

Als ik zelf uit eten ga, doe ik dat graag bij…
‘Encore in Scheveningen. Het is vers, snel en lekker, met goede wijn en een top prijs. Uiteraard gaan we graag naar gerenommeerde zaken.’

Welke spannende plannen heb jij voor 2023?
‘Wij hebben de zaak verbouwd, de keuken is het volgende project. Wij hopen vooral dat de Michelin spannende plannen heeft aan de Geversstraat 63a.’

Bekijk hier alle afleveringen uit de serie!

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Ramon Verseveldt van The Wine List over wijntrends 2023

Volgend artikel

Boer EN Keten verhuurt kant-en-klare mobiele keuken

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.