Nieuws

Rozemarijn in Maastricht heeft nieuwe maître-sommelier

Het bij JRE-Nederland aangesloten restaurant Rozemarijn in Maastricht presenteert Thijs van Sambeeck als nieuwe maître-sommelier. Thijs keert terug in de horeca, nadat hij een jaar geleden koos voor een baan bij Vojacek Wijnen.

Thijs van Sambeeck heeft een mooie rij met restaurants op zijn cv staan. In Nederland werkte hij voor onder andere De Bokkedoorns in Overveen en Beluga Loves You in Maastricht. In 2017 stak hij de grens over om als sommelier aan de slag te gaan bij La Source.

Hij deed eerst een opleiding tot kok, koos daarna voor het gastheerschap en eindigde als sommelier. Een jaar geleden stapt hij over naar Vojacek Wijnen om aan de slag te gaan als bedrijfsleider wijn.

JRE-Nederland
JRE-Nederland schrijft dat Van Sambeeck zijn beroep uitoefent met veel passie. ‘Hij maakt er een erezaak van om wijnen en gerechten zo precies mogelijk op elkaar af te stemmen. Deze culinaire kruisbestuiving leidt tot smaakbelevingen waarbij de uitkomst meer is dan de som van de delen.’

Jeroen Raes
Restaurant Rozemarijn huisvest aan de Havenstraat in Maastricht. De keuken wordt geleid door Jeroen Raes, Maaike Steins is de gastvrouw en sommelier.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Nieuwe hotelmanager voor Landgoed Duin & Kruidberg

Volgend artikel

Delicatessenzaak voor André Gerrits van ‘t Amsterdammertje

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.