Nieuws

Boompjes Restaurant serveert walking dinner in dierentuin

Boompjes Restaurant in Overloon houdt net als vorig jaar weer een exclusief diner in ZooParc Overloon. Gasten genieten op diverse plekken in de dierentuin van gerechten, volgens Dutch Cuisine-principes, van de talentvolle kok Jaap Volman.

Na het succes van vorig jaar, organiseert ZooParc Overloon dit jaar, op zaterdag 13 en 20 juli, samen met Topkok Jaap Volman van Boompjes Restaurant, weer een unieke en exclusieve culinaire ervaring. Een walking dinner tussen de dieren.

Tijdens deze bijzondere rondleiding komen de gasten wel heel dichtbij de dieren, terwijl ze genieten van een 4-gangen diner. De opbrengsten van de avonden gaan naar de bescherming van de bedreigde Afrikaanse pinguïn.

Zaterdag 13 juli is helemaal uitverkocht. Voor zaterdag 20 juli zijn er nog een paar plekken vrij. Geïnteresseerden kunnen een tafel reserveren via s.van.den.heuvel@zooparc.nl.

Dutch Cuisine
Boompjes Restaurant specialiseert zich in Dutch Cuisine, waarbij producten van Nederlandse bodem op een bijzondere manier tot unieke gerechten bereid worden. Naast de vier gangen is het diner voorzien van passende wijnen, bonbons en zoetigheden bij de koffie of thee.

Jaap Volman van Boompjes Restaurant: ‘Vorig jaar was een prachtige ervaring, niet alleen vanwege het bereiden van mooie gerechten voor enthousiaste gasten op een unieke locatie, ook het inzetten voor een prachtig doel. We verheugen ons nu al op de komende editie’.

De inloop is om 16.30 uur en de rondleiding start om 17.00 uur. De kosten voor de gastronomische dierentuintoer bedragen 87,50 euro per persoon. Dit is inclusief toegang tot het park, rondleiding, het diner en parkeren.

Dit kunnen deelnemers verwachten:

  • De gasten worden bij het pinguïngebied ontvangen voor een eerste amuse. 
  • De tweede amuse krijgen de gasten op het outback-gebied. Hier zullen ook de kangaroes, wallabys en emoes te zien zijn, die ondertussen ook wat te eten krijgen/hebben.
  • Tussen de apeneilanden (slingerapen, doodshoofdapen en kapucijnapen) krijgen de gasten een aperitief. 
  • Het voorgerecht zal geserveerd worden met uitzicht op de Afrikaanse leeuwen. Deze koningen van het dierenrijk kunnen zelf natuurlijk niet achterblijven en krijgen op hun beurt een smakelijk vleesgerecht.
  • Een tussengerecht worden geserveerd bij de giraffen op het veld. Hier lopen de giraffen achter een kleine barrière, dichterbij zullen de gasten de dieren nergens zien.
  • Het hoofdgerecht zal in en bij de giraffenstal worden geserveerd, waarbij mensen in de giraffenstal kunnen eten, op ooghoogte met deze imposante dieren.
  • Het dessert en de koffie zullen uitgeserveerd worden in het gebied bij de pinguïns. Per slot van rekening draait daar de benefietavond om, de pinguïns.

Boompjes Restaurant is aangesloten bij Dutch Cuisine. Eigenaar Jaap Volman zet groenten in de schijnwerpers en vindt het belangrijk om vooral seizoensproducten te gebruiken en te werken met producten dicht bij huis.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

WK-finale-arrangement bij De Groene Lantaarn in Staphorst

Volgend artikel

De lekkerste picknickwijnen van Spaanse bodem

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.