Nieuws

Restaurant bij Iete van Iete Breaken kent goede start in Nuenen

Iete Braeken, die een paar jaar geleden door GaultMillau werd uitgeroepen tot Talentvol Gastvrouw van het Jaar, is een eigen restaurant gestart. In het Brabantse Nuenen runt ze sinds kort Restaurant bij Iete.

De van oorsprong Belgische dame wil met Restaurant bij Iete een leuk en goed niveau neerzetten, zonder te streven naar sterren of andere prijzen. ‘We hebben kreeft, oesters en eendenlever op de kaart. Maar ook typische Belgische gerechten zoals Gentse waterzooi, een zware maaltijdsoep met kip, groenten en aardappelen’, zo laat Iete weten.

Het restaurant is gevestigd in de Parkstraat in Nuenen op zo’n 700 meter afstand van haar oude werkgever, tweesterrenrestaurant De Lindehof van Soenil Bahadoer. ‘Ik heb met veel plezier gewerkt bij Soenil en zie hem nog vaak. We vullen elkaar goed aan in dit mooie Brabantse dorp’.

Wijnkaart
Een 3-gangenmenu bij Restaurant bij Iete wordt aangeboden voor 29,50 euro, een 4-gangenmenu voor 34,50 euro. Lunchsalades variëren tussen de 12 en 14,50 euro. De wijnkaart bevat goede, betaalbare wijnen met voldoende keuze.

Het restaurant is sinds 17 februari open en het loopt storm, zo laat Iete ons weten. ‘We kennen een enorm goede start. De aanloop is groot en de reacties zijn hartstikke goed. Het gaat bovenverwachting goed en daar ben ik heel blij mee’.

Talentvol Gastvrouw van het Jaar
Iete Breaken werkte in het verleden onder andere bij Toine Hermsen in Maastricht en bij Prinses Juliana in Valkenburg. Het grootste succes behaalde ze bij sterrestaurant De Lindehof in Nuenen waar ze als sommelier in november 2010 door GaulMillau werd uitgeroepen tot Talentvol Gastvrouw van het Jaar.

 

Vorig artikel

Bijzondere wijnproeverij met lunch bij sterrestaurant Latour

Volgend artikel

Diner met champagnes van Krug bij Parkheuvel in Rotterdam

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.