Raymond Prinsen start restaurant in Bredevoort
Raymond Prinsen gaat weer koken. De voormalige sterkok begint een restaurant in zijn geboorteplaats Bredevoort in de Achterhoek. Hij wil er koken volgens de klassieke Franse keuken.
Prinsen runde jarenlang De Stenen Tafel in Borculo, waarmee hij in 1999 een Michelinster behaalde. De laatste anderhalf jaar was hij kok af, om zich te bezinnen op zijn toekomst.
Die toekomst ligt in Bredevoort, een dorp in de Achterhoek tussen Aalten en Winterswijk. Daar runnen zijn zus en zwager De Heerlyckheid, een horecabedrijf met onder andere een ijssalon en frietzaak. Prinsen stapt in de zaak waar zo’n 20 hotelkamers en een restaurant worden gebouwd de komende tijd.
De planning is om ergens in oktober de deuren te openen, maar het kan volgens Prinsen ook een maand of twee maanden later worden. In ieder geval duurt nog even voordat we weer kunnen genieten van de kookkunsten van Prinsen.
‘Ik ga er een restaurant beginnen en koken volgens de klassieke Franse keuken. Geen fratsen of gedoe, maar mooie gerechten waar het alleen om de smaak gaat. Ik ga het kunstje van restaurant spelen nog één doen’, laat de 49-jarige Prinsen weten.
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining Online, Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.