Nieuws

Niven Kunz wil dat supermarkten misvormde groenten verkopen

De overheid moet gaan praten met supermarkten om voedselverspilling aan te pakken. Dat vindt Niven Kunz, eigenaar van Restaurant Niven in Rijswijk en voorvechter van meer groenteconsumptie.

Een verplichte opname van misvormde groente moet volgens Kunz bij wet geregeld kunnen worden. Kunz wijst op het rookverbod in de horeca of een alcoholverbod bij tankstations. Ontwikkelingen die bij wet zijn bepaald.

Kromme komkommers
‘Ik heb een hekel aan foodwaste. Een tomaat met een plekje kan prima in de tomatensoep. Ik vind het doodzonde dat er in supermarkten geen kromme komkommers liggen. De overheid kan hier iets aan doen’, aldus Kunz.

Niven 80/20
De in het Westland geboren en getogen Kunz werkt zijn hele kookleven als met verse groente. Hij heeft er zijn missie van gemaakt; 80 procent groente en 20 procent vlees of vis. In 2012 werd zijn restaurant uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant van Nederland en vorig jaar bracht de groentefreak het boek Niven 80/20 uit, een boek over het gebruik van groente in de keuken.

Te hoge prijzen
Verder vindt Kunz dat de prijs van groenten in supermarkten erg hoog is. ‘Dat ligt niet aan de tuinders maar aan de grote supermarkten die er grote marges op gooien. Wat is soms erger vind, is dat er veel wordt weggegaan’, aldus Kunz.

Vorig artikel

Food Truck Challenge vanaf 6 augustus op 24Kitchen

Volgend artikel

Elk gerecht met wijn en bier bij Avant-Garde van Groeninge Eindhoven

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.