Nieuws

Food Truck Challenge vanaf 6 augustus op 24Kitchen

Drie food trucks met jonge eigentijdse chefs strijden deze zomer voor de culinaire voorkeur van de Nederlandse festivalbezoekers. In de nieuwe tiendelige reeks 24Kitchen Food Truck Challenge worden de teams wekelijks uitgedaagd tijdens diverse events en festivals.

De teams bestaan uit de ‘Worsten van Babel’ met 24Kitchen-chef Hugo Kennis, de vegetarische zusjes Kee & To Huidekoper en 24Kitchen-chef Miljuschka Witzenhausen samen met de talentvolle kok London Loy. Vanaf 6 augustus om 18.30 uur gaat de culinaire strijd op 24Kitchen van start.

Iedere week staat een ander festival centraal en daarvoor moeten de teams telkens een ander bijzonder gerecht bedenken dat het beste aanslaat bij het publiek van het specifieke evenement of festival. Het gaat om de voorbereidingen, het plan van aanpak en de strijd voor omzet, kwaliteit en originaliteit.

In Nederland loopt het aantal food trucks langzaam richting de 500. De trucks bieden culinair verantwoorde hapjes, vaak met duurzame producten. Mede door de explosieve groei van muziek- en dancefestivals, zijn de food trucks en rijdende restaurants immens populair geworden.

24Kitchen Food Truck Challenge zie je vanaf 6 augustus elke donderdag om 18.30 uur.

Vorig artikel

Willem Kool over 10 jaar culinaire ervaringen

Volgend artikel

Niven Kunz wil dat supermarkten misvormde groenten verkopen

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.