Mikel Pouw van Nice to Meat over sukade (+recept)
Mikel Pouw, de slager van Nice to Meat, geeft vleescollege op ChefsFriends.nl. Deze keer gaat het over sukade, én delen we een recept voor een heerlijk gerecht van pasteitjes met vulling van sukade.
Deze pasteitjes zijn gevuld met sukade. Ons recept is gebaseerd op een beroemd recept van Donna Hay. De bereidingstijd is wat langer, maar dan heb je ook een heerlijk gerecht voor een luxe eetmoment in het weekend, maar wat ook door de week prima kan.
Ingrediënten voor 10 pasteitjes
1 kg sukade
1 pakje hartige taartdeeg
1 pakje plakjes bladerdeeg
1 el tomatenpuree
250 ml rode wijn
2 el maïzena
2 uien
750 ml runderbouillon of kalfsfond
1 el worcestersaus
1 ei
peper en zout
2 el olijfolie
Bereiding:
Snipper de uit en fruit ze heel even aan in de olijfolie.
Snijd het vlees in blokjes en bak ze op hoog vuur bij de uitjes
Voeg de tomatenpuree, de worcestersaus, de bouillon en de wijn toe en laat het gerecht zeker een uur op laag vuur sudderen. Het is klaar als het vlees zacht is.
Maak een papje van de maïzena en wat water en voeg dit bij het vlees.
Roer het een aantal minuten totdat de vulling dik is geworden. Kook het eventueel nog iets langer in.
Verwarm de over op 180 graden en ontdooi het bladerdeeg en het hartige taartdeeg
Vet de muffin vorm in en bed de vormen in met het hartige taart deeg.
Schep de vulling in de deegbakjes en sluit ze af met een plakje bladerdeeg (maak de rondjes met bijvoorbeeld een glas)
Snijd ze even in voor de lucht en maak met een vork kartelrandjes
Bestrijk de bakjes met het losgeklopte ei
Bak de pasteitjes in 20 á 25 minuten of tot ze goudbruin zijn.
Deze bijdrage is gemaakt in samenwerking met Nice to Meat, één van de vrienden van ChefsFriends. Voor meer informatie over en/of het bestellen van vlees, kun je terecht op de website Nicetomeatyou.nl. Ook ‘Vrienden van…’ worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.