Partnercontent

Meesterchocolatier maakt bonbon voor jarige Prinses Beatrix

Partnercontent – Fan van het Koninklijk Huis Johan Vlemmix heeft de hulp ingeroepen van Meesterchocolatier Geert-Jan Heesterbeek. Ter ere van de verjaardag van Prinses Beatrix – dinsdag 31 januari – is in samenwerking met de eigenaar van la Fève chocolade & desserts in Maastricht de Beatrix bonbon ontwikkeld.

De ‘bonbon op maat’ is gebaseerd op Schwarzwalder Kirschtorte, het favoriete taartje van Prinses Beatrix. ‘Als finishing touch is de koningsblauwe geairbrushte bonbon van pure chocolade gevuld met een gel van zure kersen, een stukje gekonfijte kers en een bittere chocoladeganache gemaakt van Valrhona Grand Cru Tulakalum-chocolade, 80 procent cacao.’

Voor de extra bite heeft Geert-Jan, Meesterchocolatier en eigenaar van la Fève chocolade & desserts, geroosterde gemalen cacaobonen toegevoegd met een laagje chocoladevulling van slagroom en kirschlikeur.

Geert-Jan Heesterbeek
Johan Vlemmix en Geert-Jan leerden elkaar kennen tijdens de viering van Koningsdag in Maastricht. ‘Tijdens de rondgang in zijn zaak liet Geert-Jan mij de ‘Royal Bonbons’ zien die hij in 2020 had gemaakt voor de Royal Delivery van Maastricht aan Paleis Huis ten Bosch toen Koningsdag door covid-19 kwam te vervallen en dat bracht mij op een idee’, legt Vlemmix uit.

Delfts-blauwe verpakking
De Heerlense ontwerper Christian Petermann kreeg de opdracht om een originele verpakking te maken. Het resultaat is een porseleinen ‘one of a kind’ Delfts-blauwe Drakensteyn-doos, in samenwerking met 3D-ontwerper Remon van Zoggel van Dutch Deco Factory.

Fan van het Koninklijk Huis Johan Vlemmix levert de bonbons op de verjaardag af aan de poort van het kasteeltje in Lage Vuursche.

Vorig artikel

Robbert Goedhart: ‘Meezingen met Hollandse après-ski’

Volgend artikel

Derde kasteel voor compagnons Niek en Klaas

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.