Persoonlijk

Robbert Goedhart: ‘Meezingen met Hollandse après-ski’

Wat drijft chefs en hoteliers? Wat doen ze om fit te blijven, waar eten ze zelf graag, wat hebben ze altijd in de koelkast liggen en wat is dé guilty pleasure die ze exclusief delen met ChefsFriends? In deze aflevering Robbert Goedhart van restaurant Bij Robbert in Bodegraven.

Wat is jouw guilty pleasure?
‘Onze guilty pleasure is frikandellen eten na een drukke avond.’

Thuis in mijn koelkast staat altijd…
‘Ik heb altijd bananen en appels in huis, en yoghurt en kaas ligt standaard in de koelkast. Ook voor het personeel.’

Wat doe je om fit te blijven?
‘Ik doe gemiddeld drie keer per week een uurtje fietsen in de sportschool. Muziekje aan en gas erop! Houd je fit en scherp.’

Welke muziek schalt er uit de luidsprekers tijdens de mise-en-place? Of hebben jullie met het keukenteam een ritueel?
‘Wij draaien vaak Hazes met onze JBL-speaker. En verder voornamelijk Hollandse après-skimuziek. En gewoon meezingen!’

Welk ingrediënt ontbreekt nooit op jouw kaart?
‘Ik gebruik eigenlijk op elke kaart die ik maak, een gerechtje – of een amuse – gebaseerd op frisheid en zuurtjes. Ik heb er nu één op basis van hazelnoot, pompoen en ponzu. Die smaak is fantastisch en mooi in balans.’

Vakantie. Ik ga graag naar…
‘Dat is simpel, Curaçao is altijd goed. Een ontspannen bounty-eiland, waar altijd wel wat te doen is. Mooi voor de kust duiken, daar zie je altijd wat. En in de avond lekker met de voetjes aan het strand en lekker eten.’

Als ik zelf uit eten ga, doe ik dat graag bij…
‘Poeh, nou ik vind dat je op heel veel plekken in Nederland heel goed kunt eten. Laatst heb ik bij Fitzgerald in Rotterdam gegeten en dat was top. Maar adressen als Amarone, The Millèn en Fred zijn ook altijd top. Eigenlijk zijn er te veel goede restaurants om op te noemen.’

Welke spannende plannen heb jij voor 2023?
‘Als het allemaal een beetje meezit, wil ik eind september de voorkant aanpakken met een nieuwe styling, en een kleine verbouwing in de keuken.’

Bekijk hier alle afleveringen van de serie!

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

[video] Chefs maken inspiratietoer over eiwittransitie in Achterhoek

Volgend artikel

Meesterchocolatier maakt bonbon voor jarige Prinses Beatrix

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.