Nieuws

Koninklijke IGC in Amsterdam opent nieuwe zalen

Vrijdag 8 januari 2016 is het exact 100 jaar geleden dat de Koninklijke Industrieele Groote Club haar huidige Clubgebouw aan de Dam in gebruik nam. Nu, bijna 100 jaar later, staat de vereniging aan de vooravond van één van de grotere wijzigingen binnen het pand sinds de opening. Op de tweede etage worden deze maand namelijk vier nieuwe banquet zalen in gebruik genomen.

De vier nieuwe ruimten komen in een deel van het pand aan de Dam, dat sinds 2010 leeg stond. Nu de zalen, na een verbouwing van ruim een jaar, klaar zijn, zal de Koninklijke IGC de huidige faciliteiten op de derde etage verhuizen.

Op de hiermee vrijgekomen derde etage en de bovenliggende vierde, vijfde en zesde etage zal pandeigenaar Ivy Group op termijn een boetiekhotel realiseren.

Architect Adam Smit van ZZDP heeft zich bij de inrichting van de nieuwe ruimten laten inspireren door Foeke Kuipers, de oorspronkelijke architect van het pand en het interieur. Zo zijn de wanden voorzien van nieuwe wandbespanning met originele print uit 1916, werden de boekenkasten vervaardigd uit massief kersenhout en bestaan de vloeren uit een mix van terrazzo en eikenhout.

De grandeur van begin 1900 wordt gecombineerd met de nieuwste LED verlichting, state-of-the art ingebouwde audiovisuele techniek en een warmtepompinstallatie waarmee op duurzame wijze iedere ruimte afzonderlijk van elkaar gekoeld en verwarmd kan worden.

Directeur Richard Francke van Koninklijke IGC spreekt van opnieuw beginnen. ‘We merken nu al tijdens bezichtigingen dat nationale en internationale opdrachtgevers de ruimten graag voor hun evenement willen reserveren. Het is een prachtige uitbreiding op de al aanwezige monumentale zalen.’

In het besloten a la carte restaurant van de vereniging is deze week ook een start gemaakt met de verkoop van topwijnen per gram. Een nieuwe vinding van Coravin uit de Verenigde Staten maakt het mogelijk om topwijnen per kleine hoeveelheid te verkopen.

De kurk wordt niet verwijderd, er wordt een roestvrijstalen naald door de kurk gestoken. De ruimte die in de fles ontstaat doordat er een hoeveelheid wijn wordt uitgeschonken, wordt meteen opgevuld met neutraal en edel gas, genaamd argon. Dit zorgt ervoor dat de wijn niet reageert met zuurstof.

Voor de wijnliefhebbers is het hiermee mogelijk om bijvoorbeeld Alteni di Brassica van Gaja, Chablis Grand Cru van William Fèvre of Chateau Mouton Rothschild per kleine hoeveelheid te bestellen. De wijn wordt aan tafel afgewogen en geserveerd in exclusief Zalto glaswerk.

Foto: Cynthia van Dijke

Vorig artikel

Oud Reuchlin & Boelen lanceert Jacobus Boelen in topsegment

Volgend artikel

Aantrekkelijke kortingen bij hotels Hilton tijdens flash sale

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.