Advertorial

Oud Reuchlin & Boelen lanceert Jacobus Boelen in topsegment

Advertorial – De naam van Nederlands oudste wijnimporteur keert terug op de Nederlandse markt. Maandag 5 oktober lanceerde Oud Reuchlin & Boelen in EYE in Amsterdam de nieuwe aanpak onder de naam Jacobus Boelen. Hiermee richt de wijnimporteur zich specifiek op de topgastronomie en de beste wijnspeciaalzaken.

‘We zien dat de topgastronomie in Nederland de laatste jaren trendsettend is en een positieve ontwikkeling doormaakt’, aldus Eric Welles, directeur van Oud Reuchlin & Boelen (ORB).

‘Daarom verdient dit segment een aparte en onderscheidende bewerking. Met een exclusief assortiment, wijn en wijn-spijsadvisering voor zowel de ondernemer als de sommelier.’

Onderscheidend merk
Bijna driehonderd jaar nadat Johannes Boelen zich in Amsterdam inschreef als ‘Wijncooper’, wordt de naam nieuw leven ingeblazen.

‘Met de nieuwe wijnhuizen die aan het portfolio zijn toegevoegd, zoals Craggy Range, G.D. Vajra, Álvaro Palacios en Valdespino, eigen rayonmanagers en eigen activiteiten en evenementen wil Jacobus Boelen dé partner zijn voor de topgastronomie en de betere wijnspeciaalzaken. Een merk met een rijke historie, maar vooral een merk dat zich richt op de toekomst’, aldus Welles.

Het assortiment speelt een belangrijke rol. ‘Regelmatig zullen er bijzondere vondsten aan het assortiment worden toegevoegd. Het assortimentsboek van Jacobus Boelen is dan ook een levend document’, aldus Corinne Hofland, Purchase- & Portfoliomanager bij Oud Reuchlin & Boelen.

Officiële lancering
Onder toeziend oog van journalisten, horecaondernemers, sommeliers en relaties van Oud Reuchlin & Boelen werd het label maandag 5 oktober gelanceerd.

Voordat directeur Eric Welles het grote nieuws onthulde, werden de aanwezigen getrakteerd op een inhoudelijk programma met gastsprekers.

De culinaire begeleiding was in handen van sterrenchefs Soenil Bahadoer** van restaurant De Lindehof** in Nuenen en Lars van Galen van restaurant ‘t Lansink* in Hengelo.

Toekomst van de wijnwereld
Trendwatcher Adjiedj Bakas sprak over de groeiende rol van de sommeliers in restaurants. Mensen blijven openstaan voor een goed advies en kunnen juist door het gebruik van diverse apps laten zien waar ze van houden.

Dit werd uiteraard bevestigd door Heini Zachariassen, oprichter van Vivino. Onlangs liet Vivino de reviews van de wijn-app vergelijken met de punten en ratings van Robert Parker en Wine Spectator. Hieruit bleek dat de beoordelingen van consumenten verrassend dichtbij die van de kenners lagen.

Over Jacobus Boelen en OR&B
Op 16 oktober 1733 schreef Johannes Boelen zich in als Wijncooper in Amsterdam. In een reeds bestaande wijnkoperij startte hij zijn eigen onderneming.

Het bedrijf werd eeuwenlang van generatie op generatie overgedragen en groeide uit tot een toonaangevende handelsonderneming in kwaliteitswijnen en gedistilleerd.

Na de verkoop aan Bols was Jacobus Boelen één van de bedrijven die gezamenlijk fuseerden tot de nieuwe onderneming Oud Reuchlin & Boelen (ORB).

Anno 2015 is de naam Jacobus Boelen weer terug op de markt, als het onderdeel van OR&B dat zich richt op de top gastronomie.

OR&B is de oudste en tevens één van de grootste importeurs van kwaliteitswijnen in Nederland.

Het bedrijf richt zich met haar portfolio op horecabedrijven, horecatoeleveranciers en gespecialiseerde wijnwinkels en staat bekend om haar brede merken portfolio. Voor meer informatie: www.jacobusboelen.nl.

Foto’s: Tony Perez

 

Vorig artikel

Genieten van Perzische smaken in Wereldmuseum

Volgend artikel

Koninklijke IGC in Amsterdam opent nieuwe zalen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.