Partnercontent

Kesbeke ontvangt jubileumpenning gemeente Amsterdam

Partnercontent – Kesbeke Tafelzuren, vriend van ChefsFriends, heeft de jubileumpenning van de gemeente Amsterdam ontvangen. Wethouder Sofyan Mbarki reikte de bijzondere onderscheiding uit vanwege het 75-jarig bestaan van het familiebedrijf en haar voortdurende inzet in de gemeenschap.

De reis van het bedrijf van ‘Augurkenkoning’ Oos Kesbeke startte in 1948, het jaar dat Charles Kesbeke de onderneming begon in een kelder aan het Waterlooplein. Onder leiding van huidig eigenaar Oos, kleinzoon van Charles, en zijn zoons Camiel en Silvian is het één van de laatste authentieke inleggerijen in de hoofdstad. ‘Deze erkenning maakt ons extra trots’, zo laten de drie weten.

Familiebedrijf

De producten van Kesbeke zijn te koop in supermarkten, worden gebruikt in de betere restaurants van ons land én kunnen worden besteld in de webshop van het familiebedrijf.

In 2016 werd de onderneming ook al uitgeroepen tot winnaar van de Ondernemersprijs van Amsterdam.

De Augurkenkoning

Bovendien waren vader en zoons de afgelopen periode op televisie te zien met De Augurkenkoning. Deze realityserie van RTL bood een inkijkje in het dagelijks leven en het reilen en zeilen op de werkvloer.

Camiel vertelde eerder aan ChefsFriends dat het succes van het programma, waarnaar wekelijks zo’n 700.000 mensen keken, ‘ver, ver, ver boven verwachting’ was. Het leidde zelfs tot een nominatie voor de Gouden Televizier-Ring.

De jubileumpenning van Amsterdam is een eerbetoon aan bedrijven, instellingen, stichtingen en verenigingen die al minstens vijftig jaar een rol spelen in de lokale gemeenschap.

Vorig artikel

Nieuwe eigenaar Joelia: ‘Droom die ik nooit durfde dromen’

Volgend artikel

Sneak peek: dit is Demain in Strandhotel Cadzand-Bad

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.