Nieuws

Hollandse Keukenmeesters op 24Kitchen over herkomst en inspiratie

Wie deze zomer meer wil weten van Nederlandse topchefs, moet kijken naar Hollandse Keukensmeesters op 24Kitchen. Angélique Schmeinck gaat met diverse topchefs op stap om leveranciers te bezoeken en inspiratie op te doen voor nieuwe gerechten.

Dinsdag 4 augustus gaat ze op stap met Jonnie Boer. Daarbij gaan ze onder andere op bezoek bij de leverancier van beekforellen aan De Librije. Deze uitzending is te zien om 18.30 uur op 24Kitchen.

Hollandse Keukenmeesters
De achtdelige serie Hollandse Keukenmeesters ging vorige week van start met Peter Lute. Voor de komende weken staan de volgende chefs op het programma: Joris Bijdendijk van RIJKS (Amsterdam), Emile van der Staak van De Nieuwe Winkel (Nijmegen), Edwin Vinke van De Kromme Watergang (Hoofdplaat), Richard van Oostenbrugge van Bord’eau (Amsterdam), Soenil Bahadoer van De Lindehof (Nuenen) en Edwin Kats van Noble (’s Hertogenbosch).

Poule Den Dungen
‘Met Edwin Vinke ben ik naar het water gegaan. Hebben we zeekraal geplukt. Uit zijn mooie moestuin onder andere wild oesterblad. Met Joris Bijdendijk zijn we wezen vissen op harder met staand want. En met Richard van Oostenbrugge zijn we met kip Poule Den Dungen, een absolute topkip, aan de slag gegaan’, verklapt Angélique aan ChefsFriends.nl.

Infotainment over Nederlandse producten
Angélique, die zelf jarenlang op het hoogste niveau kookte in restaurants, vindt het belangrijk van Nederlandse producten de hoofdrol krijgen. ‘Er is veel entertainment rond Nederlandse producten als je op tv kijkt. Maar het mag wel iets meer infotainment, meer uitgebreide informatie over de producten.’

Hier het overzicht van Hollandse Keukenmeesters.
28/07 om 18.30 uur: Peter Lute
04/08 om 18.30 uur: Jonnie Boer
11/08 om 18.30 uur: Joris Bijdendijk
18/08 om 18.30 uur: Emile van der Staak
25/08 om 18.30 uur: Edwin Vinke
01/09 om 18.30 uur: Richard van Oostenbrugge
08/09 om 18.30 uur: Soenil Bahadoer
15/09 om 18.30 uur: Edwin Kats

Foto: Fox Channel Benelux

 

Vorig artikel

De favorieten van Monique van Loon van Culy.nl

Volgend artikel

Wim Cox over Kolibrie Ten Miles: ‘Doe mee!’

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.