Persoonlijk

Henrie van der Heijden: ‘Langoustine is waanzinnig mooi’

Wat drijft chefs en hoteliers? Wat doen ze om fit te blijven, waar eten ze zelf graag, wat hebben ze altijd in de koelkast liggen en wat is dé guilty pleasure die ze exclusief delen met ChefsFriends? In deze aflevering Henrie van der Heijden van restaurant Vista in het Brabantse Willemstad.

Wat is jouw guilty pleasure?
‘1x in de week wordt er uit de frituur gegeten. Onze gouden vijver noemen de koks dit.’

Thuis in mijn koelkast staat altijd…..
‘Ruinart Blanc de Blancs, een lekkere champagne die we gewoon graag opentrekken als aperitief.’

Wat doe je om fit te blijven?
‘Dagelijks een wandelingen met de hond, wekelijks een kickbokstraining, en een beetje opletten qua eten, wat meestal niet lukt.’

Welke muziek schalt er uit de luidsprekers tijdens de mise-en-place? Of hebben jullie met het keukenteam een ritueel?
‘538 Ibiza of hardstyle.’

Welk ingrediënt ontbreekt nooit op jouw kaart, en waarom?
‘Langoustines, als koud in combinatie met krab, dat is een signature gerecht, of geroosterd. Het is een waanzinnig mooi product. Je moet het eten.’

Vakantie. Ik ga graag naar, omdat……..
‘Zuid-Spanje, vanwege het topweer en uiteraard de fantastische tapas. Marbella is de vaste uitvalsbasis voor een trip in die regio.’

Als ik zelf uit eten ga, doe ik dat graag bij……
‘Zoldering in Amsterdam. Ongedwongen en lekker eten in combinatie met een waanzinnige wijnkaart.’

Welke spannende plannen heb jij voor 2023?
‘We hebben net een kleine verbouwing achter de rug, dus in de zaak weinig. Maar het keukenniveau wil ik nog verder proberen te verhogen.’

Bekijk hier alle afleveringen van de serie!

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Met deze amuse eert Luc Kusters de Amsterdamse kroegen

Volgend artikel

Foto’s van Odille restaurant in Sint-Oedenrode

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.