Nieuws

Frank Bakkenes nieuwe chef restaurant Bentinck Amerongen

Frank Bakkenes volgt Tommy Janssen op als chef-kok van Bentinck in Amerongen. Frank is in de keuken al twee jaar de rechterhand van Tommy en schuift door binnen de organisatie. Tommy vertrekt in de loop van dit jaar om zijn eigen restaurant te openen.

Na een periode van drie jaar met veel ambitie vertrekt Tommy Janssen als chef-kok van Bentinck in Amerongen. Hij gaat invulling geven aan zijn droom: een eigen restaurant.

Peter-Paul Swijnenburg
Frank Bakkenes werkt al twee jaar als souschef in het bij JRE-Nederland aangesloten bedrijf van Peter-Paul Swijnenburg en neemt de eindverantwoordelijkheid nu met veel enthousiasme over.

De Vrienden van Jacob
De nieuwe chef-kok voltooide zijn opleiding aan de Cas Spijkers Academie en werkte in de keuken van het met een Michelinster bekroonde restaurant De Vrienden van Jacob in Santpoort-Noord.

Franse keuken
Zijn voorliefde voor de Franse keuken en het werken met pure smaken zijn kenmerkend en is zichtbaar in gerechten, waarvan de insteek no-nonsense zal zijn.

Keukenbrigade
Kevin Mewe wordt de rechterhand van Frank, in samenwerking met Luc van den Brink. ‘Met een keukenbrigade van tien man sterk hebben we alles in huis om perfecte kwaliteit te bieden en gasten culinair te verrassen’, aldus eigenaar Peter-Paul.

Keuzemenu
Nieuw op de kaart is het keuzemenu van drie gangen voor 38,50 euro. Frank daarover: ‘Een van onze kernwaarden is toegankelijkheid. We willen dat iedereen bij ons kan genieten van echt goed eten en een ontspannen sfeer.’

Buitenplaats Amerongen
Restaurant Bentinck is gevestigd in de voormalige paardenstallen op landgoed Buitenplaats Amerongen. Het is van woensdag tot en met zondag geopend voor het diner. Lunchen kan van donderdag tot en met zondag.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Nieuwe eigenaren voor Bib Gourmand-restaurant De Schans

Volgend artikel

Lars van Galen alleen door met ’t Lansink in Hengelo

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.