Nieuws

Nieuwe eigenaren voor Bib Gourmand-restaurant De Schans

Het met een Bib Gourmand bekroonde restaurant De Schans in Montfoort krijgt nieuwe eigenaren. Per 1 maart nemen medewerkers Wesley de Leeuw en Mike de Leeuw de exploitatie over van Lilian en Ries Verburgt. De overname gaat gepaard met een restyling en een aanpassing van het concept.

Na een periode van zestien jaar dragen Lilian en Ries Verburgt de exploitatie van De Schans in Montfoort over aan hun medewerkers Wesley en Mike de Leeuw. Het door Michelin met een Bib Gourmand bekroonde restaurant opende de deuren in januari 2004 midden in het Groene Hart.

Afscheidsmenu
In de maand februari nemen ze afscheid met een menu, waarin klassiekers van De Schans worden geserveerd.

Wesley en Mike de Leeuw
De nieuwe eigenaren zijn Wesley de Leeuw en Mike de Leeuw. Wesley is de huidige souschef en Mike werkt bij de eetgelegenheid als maître-sommelier. Het duo draagt dezelfde achternaam, maar is geen familie.

Menuconcept
Komende zomer krijgt De Schans een restyling en de nieuwe eigenaren gaan bovendien werken met een laagdrempeliger menuconcept.

Ries Verburgt
‘We hadden nog geen concrete plannen om te stoppen’, zo laat Ries weten aan ChefsFriends. ‘Toen Wesley en Mike aangaven interesse te hebben om de zaak over te nemen, zijn we gaan nadenken en hebben we besloten de zaak aan hen over te dragen.’

Verbouwing
De nieuwe eigenaren zetten de zaak per 1 maart voor onder de naam Restaurant De Schans by Mike & Wes. ‘In de zomer gaan we een kleine verbouwing doorvoeren, waarbij het interieur een restyling krijgt. Onze kookstijl is modern vanuit een klassieke basis, met gebruik van zoveel mogelijk regionale producten.’

Het duo gaat werken met een verrassingsmenu en een klein à-la-cartekaart. ‘Met een iets lagere prijsstelling dan het huidige niveau.’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Beestachtig lekker: Albert Kooy over aubergine

Volgend artikel

Frank Bakkenes nieuwe chef restaurant Bentinck Amerongen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.