Nieuws

Eigenaren ONE starten Bistro TWO in Roermond

Restaurant ONE krijgt een broertje. Vanaf september runnen Edwin Soumang en Bethany DeLong naast hun sterrestaurant ook een bistro in Roermond. Bistro TWO komt aan de Roerkade.

Bistro TWO wordt een zaak waar mensen zich thuis moeten voelen en waar genieten centraal staat. Een beetje chique en modern, maar toch informeel en vooral niet te stijf. Dat zijn de kernwoorden die de sfeer goed neerzetten.

De zaak zal tussen de 40 en 50 couverts tellen en heeft krijgt  een prachtig terras op de Roerkade aan de Roer, met nogmaals ongeveer 18 zitplaatsen. Ook de gasten van het Dux hotel zullen kunnen genieten van de roomservice van TWO.

De dagelijkse leiding van de zaak zal in handen zijn van restaurantmanager Brandon Emmanuel en chef Lambert Walter, die reeds meerdere jaren actief zijn bij ONE. Chef Walter werkte eerder ook al bij tweesterrenzaak De Pastorale in België en kookte aan de zijde van onder andere “worlds best female chef” Ana Roš in opdracht van de JRE (Jeunes Restaurateurs d’Europe) tijdens zijn verblijf van een jaar op de Malediven. Hij houdt van eenvoud, herkenbaarheid en ongedwongen eten, wat zal weerspiegeld worden in de menukaart.

Verrassende wijnkaart
TWO wordt een wat modernere variant van de klassieke bistro. Op de kaart wordt gewerkt met lokale, Nederlandse en ook seizoensgebonden ingrediënten. Op het menu staan onder andere de klassiekers als een steak tartaar, huisgemaakte kroketjes maar ook een boeuf bourguignon en snoekbaars met sauce antiboise.

Restaurant manager Emmanuel is op zijn beurt verantwoordelijk voor de gasten en het goede verloop van de dagelijkse activiteiten. In afwachting van de opening wordt er hard gewerkt om een verrassende wijnkaart samen te stellen, met een mooie selectie Nederlandse wijnen, bekende klasssiekers en een selectie cocktails.

Australië
Edwin Soumang uit het Limburgse Beek en Bethany DeLong uit Canada werkten in restaurants over de hele wereld. Hun paden kruisten elkaar in Australië. Daar bloeide de liefde op. Restaurant ONE heeft Roermond op culinair vlak een flinke impuls gegeven.

Dertien jaar geleden begonnen Bethany en Edwin hun eerste restaurant in het Roermondse stadsdeel Maasniel. Door de betrekkelijk kleine omvang was het een prima plek voor startende ondernemers. Acht jaar geleden verhuisde de sterrenzaak van Maasniel naar het voormalige fabrieksgebouw van de ECI.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Blog: ‘Je gaat het pas zien als je het doorhebt’

Volgend artikel

Restaurant De Rozario actief op nieuwe locatie in Helmond

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.