Nieuws

Restaurant De Rozario actief op nieuwe locatie in Helmond

Jermain de Rozario heeft de deuren geopend van zijn nieuwe restaurant De Rozario in Helmond. Het restaurant verhuisde van de Steenweg naar de monumentale Villa Prinzen aan de Markt in de Brabantse stad. De nieuwe locatie biedt de 36-jarige chef-ondernemer en zijn partner Virginia Rhoe meer (keuken)ruimte, een terras, een tuin en mogelijkheden om op culinair gebied verder te groeien.

Na vier jaar aan de Steenweg gevestigd te zijn, heeft Jermain de Rozario het gelijknamige restaurant verhuisd naar de 18e-eeuwse Villa Prinzen aan de Markt 213 in Helmond. Het nieuwe restaurant biedt plaats aan maximaal 64 gasten en beschikt over een terras, binnentuin en private-dining-ruimte. Een groot openbaar parkeerterrein ligt voor de deur.

Rustig wennen
Jermain de Rozario is van mening dat met een keuken drie keer zo groot is groeimogelijkheden biedt. ‘Dat gaan we gefaseerd doen. Zo nemen we de binnentuin en de private-dining-ruimte volgend jaar pas in gebruik. De komende maanden gaan we met het team rustig wennen aan de nieuwe locatie en nemen we maximaal 30 gasten aan. Vanaf september wordt de brigade uitgebreid en kunnen we nog meer laten zien.’

Onconventioneel
Op culinair gebied gaat de chef met zijn Aziatische wereldkeuken door op de ingeslagen weg. ‘We hadden al een tijd geen brood en boter meer op tafel, maar een Aziatisch alternatief. Vis en vlees spelen niet altijd meer de hoofdrol, omdat ik ook heel graag met groente wil verrassen. Waar we aan de Steenweg geen tafellinnen hadden, is een deel van de tafels nu wel voorzien van een tafelkleed. Service en beleving krijgen nog meer verdieping, we nemen de gast mee naar een andere wereld en we doen het af en toe wat onconventioneler dan in topzaken gebruikelijk is’, aldus Jermain.

Modern interieur
Het restaurant is gevestigd op de begane grond en is 200 m2 groot, waarvan de open keuken 35 m2 beslaat. Het interieur is te omschrijven als modern met Aziatische invloeden, met een knipoog naar de kookstijl van Jermain. Een deel van de tafels is rond en de stoelen zijn met een zachte stof bekleed. Natuurlijke elementen zijn te zien in de houten vloer, houten afscheidingen, de lampen en de planten, die deels aan het plafond hangen. Het interieur is een beetje chique, maar ook warm en toegankelijk.

Team
In de keuken kreeg Jermain de Rozario, naast Bob Keijser, versterking van Matthew Bijster, die na twee jaar weer op het oude nest terugkeerde. Samen met Martijn Bax vormt hij het team van souschefs. Aan de voorkant werkt Baue Albers van der Linden als maître-sommelier en Alphons Kerstholt als sommelier. Beiden werkten al bij De Rozario op de oude locatie. Daarnaast is Virginia Rhoe regelmatig in het restaurant werkzaam als gastvrouw.

Nieuwe bestemming locatie Steenweg
Vanaf september organiseert De Rozario op maandagen diners waarbij telkens een andere jonge kok als gastchef kookt. Op 7 september is dat Cas Pikaar van restaurant Doyy in Eindhoven. Van de oude locatie op de Steenweg wordt geen afscheid genomen. Restaurant De Rozario is geopend van donderdag tot en met maandag voor lunch en diner. Op zaterdag is het restaurant alleen voor diner geopend.

Over Jermain De Rozario
Jermain de Rozario (1984) startte zijn horecacarrière als gastheer. Bij restaurant ’t Parlement in Helmond verwisselde hij de voorkant voor de keuken en klom hij op van leerling tot chef, om vervolgens van 2013 tot 2016 als chef de partie te gaan werken bij restaurant De Lindehof in Nuenen.

In mei 2016 opende hij samen met zijn partner Virginia Rhoe restaurant De Rozario aan de Steenweg in Helmond, dat eind 2018 werd bekroond met een Michelinster. In juli 2020 verhuisde het restaurant naar de Markt in Helmond. In 2017 werd Jermain door JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Restaurant De Rozario is aangesloten bij restaurantvereniging JRE-Nederland, de vereniging van jonge restaurateurs in het topsegment.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Eigenaren ONE starten Bistro TWO in Roermond

Volgend artikel

Palingtuinfeest bij De Lindenhof in Giethoorn

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.