Nieuws

Dit Nederlandse restaurant moet je in 2024 bezoeken (aldus experts)

Website Forbes heeft een artikel gepubliceerd met daarin de tien meest coole restaurants die je volgens door het platform geraadpleegde experts in 2024 moet bezoeken. Die lijst bestaat uit eetgelegenheden uit onder andere Japan, Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten én Nederland.

Er staat één Nederlandse zaak in de door Forbes benoemde lijst ‘met tien restaurants die je in 2024 moet bezoeken’. Dat is Julemont, het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant in Château Wittem.

Julemont

De tien restaurants in het artikel zijn niet gerangschikt, maar vermeld op alfabetische volgorde. De auteur heeft ‘a few professional eaters’ naar hun mening gevraagd en dat heeft geleid tot de vermelding van Julemont.

‘Julemont is an exquisite contemporary restaurant inside a dreamy castle hotel from 1105’, zo wordt expert Brask Thomsen geciteerd. ‘It’s a very special property with a rich history that serves as a backdrop for an experience centered on unbeatable produce, intense flavors and a perfect balance between classic and modern dishes.’

Guido Braeken

Over chef Guido Braeken lezen we: ‘His menu has ‘a very strong French base’ that allows him to ‘get creative and play with ingredients and influences from other countries and cultures, like Asia of Latin America, to then put his own twist into things and achieve dishes thar are clean but exciting at the same time… nothing short of divine creations with a very high level of yummies.’

Lees ook:
Achttien horecazaken ontvangen award van Gault&Millau
Guido Braeken: ‘Langoustine als een vrouw behandelen’
Eten en drinken met historie: negen restaurants in een kasteel

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Genieten van friet met deze smakelijke varianten

Volgend artikel

Ontdek de smaakvolle magie van kerst met Schmidt Zeevis

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.