Advertorial

Genieten van friet met deze smakelijke varianten

Advertorial – Friet is wereldwijd geliefd. Vanwege de heerlijke smaak en knapperige textuur is het een favoriet bijgerecht bij vele maaltijden. Hoewel de traditionele aardappelfriet nog steeds het meest bekend is, zijn tegenwoordig vele varianten verkrijgbaar. Door deze in dit artikel te bespreken, heb jij meer keuze bij je bestelling.

1. Traditionele aardappelfriet

De traditionele aardappelfriet is de klassieke en meest bekende vorm van friet. Gemaakt van verse aardappelen, worden ze gesneden in dunne reepjes en vervolgens gefrituurd tot een knapperige gouden kleur. Deze friet is zacht van binnen en knapperig van buiten, en de perfecte aanvulling op een hamburger of een krokante kipfilet.

2. Zoete aardappelfriet

Een gezondere alternatieve optie is zoete aardappelfriet. Deze friet wordt gemaakt van zoete aardappelen, die van nature zoeter zijn dan gewone aardappelen. Ze worden op dezelfde manier gesneden en gebakken als traditionele friet, maar hebben een unieke smaak en textuur.

Zoete aardappelfriet, bijvoorbeeld van McCain Foodservice, is vaak wat zachter van binnen en krokanter van buiten. Deze variant is rijk aan vezels en voedingsstoffen, waardoor het een gezonder alternatief is voor degenen die op zoek zijn naar een voedzamere snack. 

3. Krulfriet

Krulfriet is een speelse variant van friet die wordt gekenmerkt door zijn gedraaide vorm. Deze friet wordt gemaakt door aardappelreepjes om een speciale krulsnijder te wikkelen, voordat ze worden gefrituurd.

Het resultaat is een unieke textuur en vorm die perfect is om te dippen in sauzen. Krulfriet wordt vaak geserveerd op festivals of evenementen en is een leuke twist op de klassieke friet. Bekijk hiervoor bijvoorbeeld McCain-producten

4. Wedges

Wedges, ook wel aardappelwedges genoemd, zijn een dikkere variant van friet. In plaats van de dunne reepjes worden aardappelen in wigvormige stukken gesneden. Deze worden vervolgens gekruid en gebakken tot een knapperige buitenkant en zachte binnenkant.

Wedges zijn een populaire keuze als bijgerecht bij maaltijden zoals steak of kip. Ze zijn vaak iets groter en meer vullend dan traditionele friet, waardoor ze een geschikte optie zijn voor wie op zoek is naar een stevigere maaltijd.

5. Curly fries

Curly fries lijken qua vorm op krulfriet, maar hebben een andere bereidingswijze. In plaats van de aardappelreepjes om een snijder te wikkelen, worden ze in spiraalvormige stukjes gesneden. Deze worden vervolgens gekruid en gefrituurd voor een heerlijk knapperig resultaat.

Curly fries hebben een unieke textuur en zijn vaak iets knapperiger dan krulfriet. Ze zijn een leuke en smaakvolle variant van friet die je kunt proberen.

Vorig artikel

Met deze BBQ-boeken maak jij de ultieme pizza’s en burgers

Volgend artikel

Dit Nederlandse restaurant moet je in 2024 bezoeken (aldus experts)

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.